Business Hi-Tech

RCS&RDS imbraca haine marca Akela

19.12.2002, 00:00 141

Dezvoltarea pietei comunicatiilor si apropiata sa liberalizare au avut asupra grupului RCS&RDS, unul dintre actorii de prima mana din peisajul IT&C romanesc, un efect spectaculos: cresterea activitatii si extinderea in ritm exponential a retelei. Ca urmare au crescut si necesitatile de informatizare a companiei, pentru coordonarea relatiilor cu sutele de mii de clienti si a miilor de nagajati ai grupului.
Dupa o analiza care a durat aproape trei luni, grupul RCS&RDS a decis sa incheie un parteneriat cu firma Akela Informatique, specializata in dezvoltarea de solutii informatice, pentru introducerea unui sistem integrat de gestiune a intreprinderii.
Valoarea contractului incheiat intre cele doua companii este confidentiala, spun oficialii de la RCS&RDS si Akela.
In urma acestui proiect, activitatea intregului grup RCS&RDS va fi gestionata de o singura solutie software de tip ERP (Enterprise Resource Planning). Obiectivul avut in vedere de ambele firme prin acest proiect este inlocuirea vechilor aplicatii pe care se lucreaza acum la RCS&RDS cu un sistem integrat bazat pe tehnologie Oracle care sa permita comunicarea continua si permanenta intre diferitele departamente ale grupului, precum si intre filiale, casierii si sediul central.
Implementarea noii solutii Akela Informatique se va realiza in paralel cu functionarea vechilor aplicatii utilizate in cadrul RCS&RDS. Astfel activitatea grupului nu va fi perturbata de schimbarile din sistemul informatic, explica Lucian Butnaru, directorul general al companiei Akela Informatique.
Aplicatia va realiza gestiunea resurselor umane pornind de la salarizare, actualizarea organigramei, a cursurilor urmate de angajatii RCS&RDS si pana la elaborarea de rapoarte referitoare la competentele personalului, la realizarile sau esecurile salariatilor, extrem de necesare managerilor companiei.
Softul va mai permite grupului RCS&RDS sa tina o evidenta corecta si in timp real a clientilor, a contractelor, a incasarilor dar si sa planifice cuplarile si decuplarile de la retea ale clientilor.
Solutia mai contine un modul care permite gestionarea activitatii desfasurate de casieriile RCS, verificarea zilnica a incasarilor acestora precum si raportarea catre sediul central. Un alt modul al softului Akela va realiza monitorizarea infrastructurii RCS&RDS si a reclamatiilor fapt care va usura si va eficientiza activitatea echipelor de interventii.
Solutia Akela va unifica si bazele de date pe care le au acum cele doua companii mari din cadrul grupului, furnizorul de televiziune prin cablu RCS si cel de servicii Internet si telecomunicatii RDS. In plus, aplicatia va permite grupului RCS&RDS sa calculeze o singura factura pentru clientii care opteaza pentru mai multe tipuri de servicii (date, cablu TV, voce) atunci cand compania va pune la dispozitie astfel de pachete cumulate.
Aplicatia propusa de Akela Informatique este deja in curs de implementare. "Suntem multumiti de stadiul proiectului de pana acum, programatorii celor doua companii coordonandu-se foarte bine", spune Valentin Popoviciu, business development manager la RDS.
Proiectul se va desfasura in mai multe etape dar o mare parte a sa urmeaza sa devina functionala pana in luna mai a anului viitor.
Infiintata in 1998, compania Akela Informatique a trecut in aceasta toamna printr-o serie de schimbari care au ds la majorarea capitalului sau social la aproape 1,6 miliarde lei. In acelasi timp s-a schimbat si actionariatul firmei, Lucian Butnaru preluand 80% din capitalul Akela Informatique. Compania a dezvoltat pana in prezent solutii informatice pentru o serie de clienti precum Primaria Parisului, France Telecom, Banca Nationala a Parisului, Lafarge, M6, Danone, Apa Nova Ploiesti sau Alcatel Romania. Compania a avut in 2001 o cifra de afaceri de un milion de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO