Business Hi-Tech

Românii, din ce în ce mai activi pe Facebook. În ce oraş din România sunt înregistraţi cei mai mulţi utilizatori

Românii, din ce în ce mai activi pe Facebook. În ce oraş din România sunt înregistraţi cei mai mulţi utilizatori

Foto: Shutterstock

Autor: Claudiu Ilioiu

26.01.2012, 13:17 3783

Românii au devenit foarte activi pe facebook în ultima perioadă, în prezent sunt înregistraţi peste 4,4 milioane de utilizatori în România, din care peste 91% şi-au declarat oraşul de reşedinţă, conform unor date furnizate de Facebrands.ro si Facebrands PRO.

Procentul utilizatorilor români de Facebook care şi-au declarat orasul de reşedinţă s-a dublat faţă de luna ianuarie 2011, când se situa la la 48%.

Cei mai muţi utilizatori ai reţelei de socializare în România sunt în Bucureşti ( aproximativ 1 milion de utilzatori ), urmat de Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi, cu peste 4% din total.

Facebook: Cititorii ZF despre viscolul care le-a schimbat viaţa pentru o zi

De la începutul anului 2011 până în prezent, numărul utilizatorilor Facebook a crescut cu 83%, când număra 2,4 milioane.

Din datele culese de serviciile Facebrands.ro şi Facebrands PRO, 4 milioane de utilizatori ai reţelei sociale Facebook şi-au declarat în profilul creat pe această reţea oraşul de reşedinţă.

Conform unei analize efectuate de echipa Facebrands la inceputul anului, împărţirea geografică a utilizatorilor români de Facebook pe regiuni e următoarea:

Muntenia (inclusiv Bucuresti) - 38,64%
Transilvania - 19,18%
Moldova - 14,24%
Banat - 6,23%
Oltenia - 6,14%
Dobrogea - 5,24%
Crisana - 4,15%
Bucovina - 3,25%
Maramures - 2,75%

Facebrands.ro monitorizează acum peste 15.600 de pagini create pe Facebook de persoane şi instituţii, arâtănd creşterea numârului de fani al acestora pe zile şi săptămâni, împreună cu alte pagini din aceeaşi categorie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24