Business Hi-Tech

Românii încep să cumpere online de pe smartphone

Românii încep să cumpere online de pe smartphone

Foto Shutterstock

Autor: Adrian Seceleanu

16.10.2012, 00:07 1295

39% dintre utilizatorii de smartphone din România cau­tă zilnic informaţii locale de pe telefonul mobil, iar 28% dintre ei au şi cumpărat un produs sau un serviciu de pe mobil, potrivit unui studiu comandat de americanii de la Google.

Conform studiului, utilizatorii de smartphone-uri din România utilizează smartphone-ul atât acasă (85%), cât şi pe drum (72%), la serviciu (63%), în transportul public (49%) sau într-un magazin (42%).

În acest an, pe piaţa din România se vor vinde circa un milion de smart­phone-uri faţă de 600.000 anul trecut, conform estimărilor Samsung, numă­rul unu pe această piaţă.

În ciuda acestor date, companiile din România nu au, în marea lor majoritate, o variantă pentru mobil a paginii web şi în acest context riscă să piardă business, afirmă Google. Pentru a convinge firmele să-şi creeze asemenea pagini mobile, Google a lansat pe plan local o iniţiativă - "Start Mobile", prin care companiile pot vedea la adresa startmobile.ro cum arată paginile lor web când sunt accesate de pe un telefon mobil. Pagina oferă şi recomandări în ce priveşte site-urile şi legături spre companii care pot construi pagini web pentru mobil.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO