Business Hi-Tech

Romcard: Peste 1 milion de tranzacţii online cu cardul au fost procesate în primul semestru

Romcard: Peste 1 milion de tranzacţii online cu cardul au fost procesate în primul semestru
12.07.2010, 13:08 64

În primele şase luni ale anului au fost procesate 1,2 milioanede tranzacţii cu cardul, o creştere de 100% comparativ cu aceeaşiperioadă a anului trecut, potrivit reprezentanţilor Romcard, celmai vechi jucător de pe piaţa locală de procesare a tranzacţiilorcu carduri. De asemenea, în acelaşi interval valoarea comerţuluielectronic cu plata online prin card bancar a atins suma de 68,5milioane de euro, în creştere cu 60% faţă de prima jumătate aanului 2009.

În sistemul ePayment au fost procesate 1,14 milioane detranzacţii, la o valoare de 65,5 milioane de euro.

Valoarea media a unei tranzacţii online a fost de 57 de euro înprimele şase luni ale anului, faţă de aceeaşi perioadă din 2009când valoarea medie a fost de 76 de euro.

"Turismul, telecomul şi plata utilităţilor rămân domenii cheiepentru comerţul online cu card bancar, dar, în continuare, neaşteptăm la evoluţii pozitive şi în servicii, divertisment, etailşi chiar şi la apariţia unor jucători noi, din industrii mai puţinfamiliarizate cu această modalitate de plată. Cumpărătorii devintot mai atenţi la raportul calitate-preţ, iar companiile sunt dince în ce mai preocupate atât de reducerea costurilor, cât şi degradul de satisfacţie a clienţilor lor", a mai adăugat LaurenţiuGhenciu, director de vânzări şi marketing al GECAD ePayment.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO