Business Hi-Tech

S&T: Ne dublam veniturile anuale la 1 mld. euro

08.06.2007, 19:08 13

Grupul austriac de servicii IT si consultanta S&T si-a propus sa isi dubleze volumul de afaceri pana in 2010 si sa depaseasca astfel pragul de 1 mld. euro venituri anuale, fata de 461 mil. euro in 2006, a anuntat directorul executiv Christian Rosner.
S&T are o prezenta puternica in Romania, printre clientii sai locali numarandu-se Holcim, Enel, Ministerul Finantelor, PIC Hypermarket, Aeroportul International Otopeni si Petrom.
Saltul cifrei de afaceri va fi rezultatul unei combinatii de crestere organica si achizitii, a explicat Rostner. Compania a achizitionat anul trecut patru companii locale din aria sa de prezenta, iar procesul va continua. Daca initial S&T a avut ca arie de activitate Europa Centrala si de Est plus Germania, Austria si Elvetia, odata cu achizitia companiei IMG a venit si extinderea pe pietele din SUA, China si Japonia.
Compania isi sustine acest plan de dezvoltare si pe baza previziunilor de crestere a produsului intern brut in cele 23 de tari in care activeaza, crestere situata in general intre 2 si 6%, exceptand China ( 8,8%).
Totodata, in estul Europei, cheltuielile IT pe cap de locuitor sunt inca foarte mici, ceea ce explica si potentialul de crestere.
De asemenea, S&T prevede pentru urmatorii ani o crestere generala a pietei de servicii IT de doua cifre in Europa de Est.
Daca actualmente compania este specializata in solutii, consultanta si servicii IT pentru sectoarele productie, telecom, financiar, energie si administratie publica, in urmatorii trei ani va veni cu o oferta mai accentuata si pentru retail, vanzari auto, distributie, aviatie civila si aparare, a mai spus Cristian Rosner.
S&T a mai anuntat intarirea in viitor a parteneriatelor strategice cu companii internationale puternice precum HP, SAP, IBM, Microsoft, Oracle sau Cisco.
In 2005, S&T Romania a raportat cifra de afaceri de 42 de milioane de euro, cifra in care nu sunt prinse proiectele din afara tarii la care firma a participat. Anul trecut cresterea veniturilor a fost de peste 40%, ceea ce a ridicat cifra de afaceri a S&T Romania la aproximativ 60 de milioane de euro. Saptamana trecuta, S&T a deschis la Bucuresti, in colaborare cu HP, un Centru regional de consultanta si expertiza pentru solutiile de business.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO