Business Hi-Tech

Samsung incaseaza 10 mld. dolari numai din vanzarea de LCD-uri

06.01.2006, 20:20 18

Cel mai mare producator de display-uri din lume, Samsung, a anuntat ca incasarile din vanzarea de ecrane LCD (cu cristale lichide) au urcat la 10 mld. $ (8,4 mld. euro) in 2005.

"Anul acesta, cresterea vanzarilor de LCD-uri ar trebui cel putin sa ramana aceeasi ca si anul trecut, daca nu sa fie chiar mai mare", a explicat Joseph Virginia, vicepresedinte pe divizia din SUA de LCD-uri a Samsung. In 2004, incasarile companiei ajunsesera la 8,3 mld. $ (6,6 mld. euro, la cursul mediu din 2004), iar in anul precedent insumau 5,3 mld. $ (aproximativ 4,6 mld. euro, la cursul mediu al anului), au precizat oficialii companiei. Compania detine in prezent o cota din piata de LCD-uri de 22 - 23%, care va ramane cel mai probabil constanta pe parcursul anului, scrie presa internationala. Compania a investit insa pentru productia de ecrane LCD, utilizate pentru computere sau televizoare, 5 mld. $ (aproximativ 4,2 mld. euro) pe parcursul ultimilor zece ani, au precizat oficialii Samsung.

La nivel mondial, numarul de televizoare LCD vandute s-a cifrat anul trecut la 17,6 milioane de unitati, iar pana in 2009 va creste de patru ori, la 63 de milioane de unitati vandute anual, conform analistilor companiei de cercetare International Data Corp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24
Cele mai citite ştiri