Business Hi-Tech

Samsung şi Toshiba, primele care intră cu Apple în războiul tabletelor PC

Autor: Magraon Andreea

05.09.2010, 23:57 23

Companiile Samsung şi Toshiba sunt pri­me­le care au intrat încompetiţie cu iPad, tablet PC-ul Apple, după ce au lan­satdispozitive ase­mă­nătoare la IFA, unul din­tre cele mai maritâr­guri de elec­tro­nice din lume, relatează Bloom­berg. În total,23 de companii inten­ţio­nea­ză să lan­se­ze ta­blet PC-uri pepiaţă, mai ief­tine de­cât iPad, ceea ce va duce inevitabil la unrăz­boi al preţurilor, mai scrie agenţia de presă.
Compania sud-coreeană Samsung a pre­zentat în cadrul târgului de laBerlin tableta Galaxy Tab, cu un ecran de 7 inchi (17,8 cm), cefuncţionează pe platforma Google Android 2.2. Dispozitivul are dease­menea o cameră foto de 3 megapixeli şi conectitivitate Wi-Fi şi3G HSUPA. Preţul tabletei va fi stabilit împreună cu ope­ratorii detelefonie mobilă. Grupul japonez Toshiba a lansat la rândul săutableta Folio 100, pe care speră să o vân­dă în Europa cu 399 deeuro, în con­di­ţi­ile în care pre­ţu­rile iPad în aceastăre­giu­ne pornesc de la 499 de euro. Folio 100 are un ecran de 10,1inchi (25,7 cm) şi func­ţionează pe platforma Google Android 2.2.,are o capa­ci­ta­te de stocare de 16 GB, co­nec­ti­vi­tateBluetooth şi Wi-Fi şi o auto­no­mie de până la 7 ore.
Apple a vândut peste 3 mi­lioa­ne de tablete iPad de la lan­sa­readin 3 aprilie. Printre ce­le­lalte com­panii care se pregătesc sălan­se­ze tablete în acest an se află şi Re­search In Motion,producătorul telefoanelor mobile BlackBerry.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO