Business Hi-Tech

Schimbare în acţionariatul Prime Telecom, unul dintre ultimii jucători locali independenţi din piaţa comunicaţiilor

Schimbare în acţionariatul Prime Telecom, unul dintre...

Autor: Adrian Seceleanu

12.01.2017, 00:05 1590

Antreprenorul Cristian Grigore, cel mai mare acţionar al Prime Telecom - unul dintre ultimii jucători independenţi de pe piaţa locală de telecomunicaţii, cu afaceri de 37,2 mil. lei (8,4 mil. euro) în 2015 -, şi-a majorat deţinerea în cadrul operatorului de la 59,3% la 86,3% după ce trei dintre acţionarii minoritari s-au retras din companie, conform unui document publicat în Monitorul Oficial.

Potrivit sursei citate, Marius Ionescu, Adrian Ionescu şi Maria-Carmen Pîrvu, care deţineau un pachet de aproximativ 31% din Prime Telecom, au ajuns la un acord cu Cristian Grigore şi ceilalţi acţionari minoritari privind retragerea din companie - respectiv „retragerea integrală a participaţiilor la capitalul societăţii”.

„Asociaţii Cristian Grigore, Amortoaie Silviu-Claudiu, Dulcu Gabriel, Slabu Adi-Dorin şi Ştirbu Andrei iau act de retra­ge­rea participaţiilor deţinute de asociaţii Ionescu Adrian-Nicolae, reprezentând 23,836221% din capitalul social, Ionescu Cătălin-Marius, reprezentând 6,894701% din capitalul social şi Pîrvu Maria-Carmen, reprezentând 0,492053% din capitalul social, împreună reprezentând 31,223% din capitalul social total al societăţii. Asociaţii rămaşi sunt de acord în unanimitate cu retragerea acestora din societate.” Retragerea din societate a celor trei acţionari minoritari prevede şi plata acţiunilor deţinute, suma totală fiind de un milion de euro, plătibili în 4 rate, în perioada 2016-2018.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO