Business Hi-Tech

Şeful grupului Vodafone: Discuţia despre securitatea tehnologiei Huawei trebuie să fie una bazată pe probe

 Nick Read, CEO al grupului Vodafone

Nick Read, CEO al grupului Vodafone

Autor: Adrian Seceleanu

26.02.2019, 00:00 230

Autorităţile din Europa trebuie să aibă o discuţie bazată pe probe despre acuzaţiile de spionaj aduse de SUA companiei chinezeşti Huawei, astfel că oficialii americani ar trebui să partajeze orice dovezi deţin despre orice probleme în legătură cu acest subiect, a declarat Nick Read, CEO al grupului Vodafone, în cadrul unei intervenţii la târgul MWC din Barcelona.

„Trebuie să avem o evaluare a riscurilor bazată pe probe”, a afirmat Read, citat de Reuters. El a adăugat că grupul a continuat să implementeze tehnologia radio 5G a Huawei în Europa, dar că a oprit pentru moment implementarea echipamentelor în zona centrală a reţelelor, unde datele sunt procesate. 

Huawei este un furnizor important de echipamente şi servicii pentru Vodafone, inclusiv în cadrul operaţiunilor de telefonie mobilă pe care le are în România. De asemenea, Huawei este un furnizor important şi pentru compania de cablu UPC România, care urmează să fie preluată de Vodafone, după ce tranzacţia va fi aprobată de Comisia Europeană.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO