Business Hi-Tech

Serverele NASA, sparte de piratii netului

05.02.2003, 00:00 18

La scurt timp dupa prabusirea navetei Columbia, serverele Agentiei Spatiale americane (NASA), au fost sparte de un grup de hackeri care protestau contra razboiului din Irak, a relevat ieri compania britanica Mi2g, care se ocupa de securitatea internetului. Paginile siteului Laboratorului de Propulsie al NASA au fost inlocuite cu mesaje politce, care criticau politica dusa de adminsitratia Bush impotriva regimului de la Bagdad. "Tot ce pot sa va spun este ca paginile au fost inlocuite", a declarat Brian Dunbar, purtator de cuvant al agentiei.
Atacul asupra serverelor NASA a inceput duminica dupa-amiaza, au relevat expertii, si a durat aproximativ o ora si jumatate. Atacul a vizat tocmai laboratorul respectiv, al carui server folosea sistemul de operare Solaris, produs de Sun, despre problemele caruia aparusera recent o serie de articole in presa americana.
Specialistii NASA nu au facut publice alte detalii privind incidentul. Grupul de hackeri, intitulat "Trippin Smurfs", este deocamdata necunoscut, anchetatorii incerca-nd sa stabileasca acum originea atacului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO