Business Hi-Tech

Sessions, platformă de colaborare care concurează cu produse precum Zoom sau Teams, vrea să atragă o finanţare de 3 mil. euro, din care 500.000 euro pe SeedBlink. „Suma va fi folosită pentru dezvoltarea produsului şi creşterea bazei de utilizatori de la 40.000 la 100.000”

Radu Negulescu (stânga), Andrei Dudoiu (stânga)

Radu Negulescu (stânga), Andrei Dudoiu (stânga)

Autor: Alexandra Cepăreanu

18.12.2023, 12:26 86

Sessions Technologies, care a dezvoltat o platformă smart de comunicare care reuneşte toate instrumentele de colaborare într-un singur loc, vrea să ridice o finanţare de 500.000 de euro pe SeedBlink, platformă europeană de finanţare şi equity management pentru start-up-uri de tehnologie, au transmis reprezentanţii companiei printr-un comunicat. Campania de finanţare s-a lansat vineri, 15 decembrie, şi face parte dintr-o rundă de extindere de 3 milioane de euro.

„Sessions este un start-up pe care ne-am dorit foarte mult să-l aducem în portofoliu. (...) Campania de pe SeedBlink reprezintă o ocazie unică pentru investitorii privaţi şi angel investors să se alăture narativului pe care echipa Sessions îl scrie, participând astfel la dezvoltarea lor dintr-o etapă timpurie. Este prima dată când coinvestim într-o rundă condusă de Earlybird, VC-ul care a crezut în UiPath de la început", a spus Andrei Dudoiu, Managing Partner SeedBlink.

Compania a obţinut deja 1,5 milioane de euro, lead investor fiind fondul Early Bird. Finanţarea Early Bird în Sessions Technologies ajunge astfel la aproximativ 2,3 milioane de euro. Suma va fi folosită pentru dezvoltarea produsului, creşterea bazei de utilizatori de la 40.000 la 100.000 şi pentru acoperirea cheltuielilor operaţionale, au mai spus reprezentanţii Sessions.

Investiţiile în dezvoltarea Sessions se ridică la nouă milioane de euro, din care 4,5 milioane de euro au venit de la fondatorul Radu Negulescu şi 4,5 milioane de euro printr-o rundă atrasă în februarie 2022 de la fondurile EarlyBird, LAUNCHub şi Stride. Astfel, finanţarea actuală este o extindere a celei din 2022.

„Noua rundă de finanţare reprezintă un pas important pe care îl facem pentru a ne atinge obiectivul nostru major: acela de a eficientiza modul în care oamenii muncesc. Trendul întâlnirilor online va rămâne, iar datele arată clar acest lucru. Astfel, piaţa globală de servicii de videoconferinţă este estimat să ajungă la 17 miliarde de dolari în 2030, comparativ cu 7,8 miliarde de dolari anul acesta, cu o creştere anuală de 11,9%, conform datelor Fortune Business Insights. Totodată piaţa de software de colaborare este preconizat să crească la 52.9 miliarde de dolari în 2032 faţă de 16,1 miliarde în prezent, conform Global Market Insights. În acest context, obiectivul nostru continuu este să ne creştem baza de utilizatori, să ne consolidam poziţia pe piaţă şi să extindem funcţiile produsului. În 2024 vrem să atragem o finanţare Serie A, iar, pe termen lung, obiectivul nostru este de a ne lista la Bursa de Valori din New York”, a spus Radu Negulescu, CEO şi fondator al Sessions Technologies.

Sessions are peste 35.000 de utilizatori la nivel global şi a generat vânzări de două milioane de euro în ultimele şase luni, arată sursa citată. În intervalul noiembrie - decembrie 2023, compania a adăugat 6.300 de utilizatori, mai mult cu 148% faţă de octombrie. În acelaşi interval, prin platformă s-au derulat 23.000 de întâlniri cu peste 98.000 de participanţi.

Anul acesta Sessions a derulat o campanie pe AppSumo, un site de oferte pentru produse digitale şi instrumente SaaS, care a generat vânzări de un milion de euro în aproximativ două luni. Campania a fost printre cele mai de succes cinci campanii lansate vreodată pe AppSumo (business lansat în 2010), alături de produse precum Shopify, Zapier, Intercom.

Ideea de a lansa Sessions a apărut în timpul pandemiei când Radu Negulescu  - CEO, fondator şi principalul acţionar al companiei - a trebuit să organizeze o întâlnire a boardului Trencadis, o firmă pe care a fondat-o la vârsta de 19 ani.

„Din cauza complexităţii şedinţei, am folosit mai multe instrumente printre care Zoom, Google Drive şi Miro pentru că trebuia ca în acelaşi timp să înregistrez, să iau notiţe, să creez liste de lucru şi să fac follow-up. Utilizarea simultană a tuturor acestor instrumente a creat o experienţă fragmentată, ineficientă şi costisitoare. Atunci am înţeles că modul de lucru se va schimba pentru totdeauna şi astfel în 2020 am fondat Sessions, o platformă care se diferenţiază major prin faptul că unifică toate aceste instrumente care reprezintă în sine pieţe de miliarde de dolari. Astfel, prin utilizarea Sessions, companiile îşi pot reduce costurile cu până la 50% şi pot avea o productivitate de până de patru ori mai mare. Practic, suntem pentru videoconferinţe ce a fost smartphone-ul pentru industria de telefonie. Sessions este prima platformă smart de videoconferinţe”, a spus Radu Negulescu.

Compania are 26 de angajaţi. Echipa de management a companiei este formată din Radu Negulescu - fondator şi CEO, Ionuţ Anisia - Chief Operating Officer, Răzvan Duican - Head of Product, Victor Sava - Head of Delivery şi Savian Boroancă - Head of Community, conform aceleiaşi surse.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO