Business Hi-Tech

Siemens a finalizat achizitia firmei clujene Frosys

19.03.2007, 19:20 22

Siemens Romania a finalizat saptamana trecuta procesul de achizitie al companiei de echipamente electrice si automatizari Frosys Cluj-Napoca, dupa ce a primit acordul Consiliului Concurentei, firma urmand sa fie integrata in cadrul diviziei de solutii si servicii industriale.
Firma preluata va activa sub denumirea "Frosys, a Siemens Business".
Frosys, compania infiintata de Radu Ciorba impreuna cu un partener francez in 1994, a fost initial distribuitor pentru divizia de automatizari a Siemens, a ajuns apoi centru autorizat al firmei germane, iar dupa achizitionare, va deveni o parte integranta a grupului international Siemens pe domeniul solutiilor si serviciilor de automatizari.
"Achizitia firmei Frosys reprezinta un pas important pe care Siemens Romania il face pentru a inregistra o crestere rapida si profitabila", spune Siemens.
Oficialii Siemens nu au precizat valoarea tranzactiei, mentionand doar ca pretul platit pentru 100% din actiunile Frosys a fost stabilit dupa un "proces corect" de evaluare a tuturor indicatorilor economici ai Frosys. Conducerea noi companii va fi asigurata de Radu Ciorba, unul din fostii actionari ai Frosys si de Daniel Winkler, care va avea functia de director comercial.
Afacerile Frosys vor creste in acest an cu o rata superioara celei inregistrate anul trecut, cand businessul companiei avansase cu 33% la 8 mil. euro, estimeaza Radu Ciorba. "Divizia de solutii si servicii industriale a Siemens nu activa pe piata locala, iar Frosys a fost un partener ideal pentru Siemens", spune Ciorba. El a mai declarat ca prin parteneriatul cu Siemens, Frosys va dispune de o capacitate ridicata de a furniza solutii industriale pe intreg teritoriul Romaniei si ca in urmatorii ani se ia in calcul chiar abordarea unor clienti externi.
Radu Ciorba a mai spus ca pentru 2007 sunt planificate investitii in dezvoltarea tehnologica, dar si a capacitatilor de productie. "Nu avem deocamdata stabilit un buget comun, insa cu siguranta va fi necesar sa investim in extinderea capacitatilor. Nu am decis inca daca ne vom extinde pe locatia actuala sau vom opta pentru o alta zona", a adaugat Radu Ciorba.
Afacerile totale ale grupului Siemens pe piata locala au ajuns anul trecut la 290,3 mil. euro, cu 21% mai mult fata de 2005.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO