Business Hi-Tech

Siemens anunta ca va prelua Frosys

12.03.2007, 19:00 26

Compania Siemens SRL a anuntat ca intentioneaza sa preia 100% din actiunile companie de automatizari Frosys SRL din Cluj-Napoca si ca urmeaza sa integreze compania clujeana in divizia sa, Industrial Solutions and Services. In 1996, Frosys a devenit partener autorizat al Siemens in domeniul actionarilor electrice si al automatizarilor industriale, iar in perioada care au urmat incheierii parteneriatului s-a dezvoltat o cooperare cu Siemens prin extinderea activitatii in domeniul echipamentului de medie tensiune, precum si prin deschiderea in 1998 a singurului centru autorizat de service si reparatii pentru actionari de turatie variabila Siemens din Romania.
Inca dupa deschiderea in 2005 a biroului regional la Cluj-Napoca, reprezentantii companiei Siemens au anuntat intentia firmei germane de a investi in modernizarea capacitatilor de productie ale partenerului local, Frosys, compania clujeana urmand sa puna in aplicare proiecte de automatizare industriala dezvoltate de catre Siemens.
Potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finantelor, compania Frosy a realizat in 2005 o cifra de afaceri de 6,1 milioane de euro (22,1 milioane lei), avand un numar de 80 de angajati. Frosys este o companie cu capital mixt romano-francez, fondata in 1994, care ofera atat servicii pentru proiecte industriale, cat si servicii tehnice in domeniul actionarilor electrice, al automatizarilor industriale si al instalatiilor de distributie a energiei electrice.
Aceasta este cea de-a doua achizitie pe care concernul german o face pe piata locala dupa ce in 2005 Siemens a preluat integratorul local de sisteme informatice Forte Company, firma cu aproximativ 220 de angajati si cu o cifra de afaceri de aproximativ 20 de milioane de euro. Dincolo de achizitii, Siemens a investit foarte mult in centre de productie pe piata locala. Printre cele mai importante investitii pe care Siemens le-a facut pe piata locala se numara fabrica de la Timisoara, Siemens VDO Automotive, furnizor de sisteme electronice pentru industria auto. Valoarea investitiei este de 60 de milioane de euro. Alte investitii sunt cele doua fabrici de componente electronice de la Sibiu.
Siemens SRL, care activeaza pe piata autohtona ca un centru de coordonare pentru toate activitatile pe care concernul german le deruleaza, a obtinut anul trecut o cifra de afaceri de 205,7 milioane de euro, in crestere cu 19% comparativ cu 2005. Profitul net al companiei a fost de 3,53 milioane de euro. Prin intermediul filialei locale sunt derulate activitatile legate de transporturi feroviare, energie (generare si distributie), sisteme medicale, retele de telecomunicatii, centrale telefonice, sisteme de securitate pentru cladiri si automatizari si actionari industriale.
Afacerile totale ale grupului Siemens pe piata locala au ajuns la 290,3 milioane de euro, cu 21% mai mult fata de 2005.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO