Business Hi-Tech

Siveco merge pe o marja de profit de 15%

Siveco merge pe o marja de profit de 15%

Click pentru imaginea intreaga

06.08.2007, 20:16 23

SIVECO Romania, cel mai mare producator local de software, si-a propus in acest an majorarea marjei de profit la 15% si o cifra de afaceri de circa 50 de mil. dolari (116 mil. lei), in crestere cu 20% fata de anul trecut, a declarat pentru ZF Irina Socol, CEO Siveco. Anul trecut, compania a inregistrat afaceri de 42 mil. dolari.
"Ne dorim sa evoluam de la statutul celei mai importante case romanesti de software la acela de important integrator european de soft de aplicatii", a subliniat Irina Socol.
Ea spune ca cifra de afaceri a companiei este generata in proportii egale de piata interna si piata externa, Siveco vizand pastrarea si in viitor a a acestui raport al cifrei de afaceri.
Compania a anuntat in acest an implicarea in mai multe proiecte de pe piata externa, printre care cel de informatizare a Fondului National de Asigurari de Sanatate din Bulgaria. Pe langa acesta, Siveco Romania mai lucreaza la diverse proiecte de eLearning pentru regiunea Orientului Mijlociu, precum implementarea unei platforme la Creativity Academy, o retea de scoli din Kuweit, si a unei aplicatii de repartizare computerizata in licee in Liban. In plus, compania dezvolta si implementeaza un portal care sa faciliteze comunicarea in interiorul sistemului educational din Emiratele Arabe Unite, acesta urmand sa fie imbogatit cu lectiile AeL, un sistem interactiv si integrat de predare, invatare si gestiune a continutului educational. Siveco a implementat deja asemenea solutii pentru sistemul educational din Romania, precum sistemul computerizat de repartizare in licee si softul educational AeL.
Incepand cu proiectul de informatizare a Fondului National de Asigurari de Sanatate din Bulgaria, Siveco si-a propus sa participe la si mai multe licitatii internationale pe proiecte care intra in aria de competenta (eHealth, eLearning, eCustoms, eGovernment).
"Consideram ca avem si forta si know-how-ul necesare pentru a depasi granitele tarii si a deveni un jucator important pe piata internationala si, cum am mentionat, deja suntem implicati in numeroase proiecte externe", a subliniat Socol.
Ea este de parere ca momentul integrarii in Uniunea Europeana a transformat Romania in piata mai multor state europene, ceea ce a influentat puternic mediul de business local, sporind, totodata, oportunitatile de afaceri si de afirmare ale companiilor romanesti pe plan extern.
"Competitia a devenit o realitate de necontestat a economiei romanesti, iar solutiile si serviciile IT pot, cu adevarat, imbunatati eficienta activitatii, comunicarea cu clientii, cu partenerii de afaceri, pentru orice domeniu", a subliniat Socol.
Pentru perioada urmatoarele, oficialul Siveco se asteapta la o evidentiere a investitiilor in cercetare si in extinderile de parteneriate, aceasta conducand piata locala de IT la o aliniere la ritmul de crestere al industriei globale.
"Sunt, astfel, increzatoare in afirmarea tot mai intensa a competitivitatii IT-ului romanesc la nivel european. Vorbim de un dinamism sporit la nivel de industrie, specialisti cu inalte competente, tehnologii de varf, proiecte recunoscute la nivel international", adauga oficialul Siveco.
Principalii actionari Siveco Romania sunt Siveco Netherlanden (Olanda), cu 42,2% din actiuni si fondurile de investitii Intel Capital si Enterprise Investors, cu un pachet de 32,5% din capitalul companiei.
Restul de actiuni ramase, respectiv 25,3%, sunt detinute de catre managementul companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO