Business Hi-Tech

Soft-spion pe mobil, pentru monitorizarea convorbirilor

31.03.2006, 00:00 43

O aplicatie software lansata recent le permite partenerilor suspiciosi sau parintilor grijulii sa monitorizeze in detaliu activitatea acestora de pe telefonul lor mobil.

Aplicatia FlexiSpy, disponibila pentru 50$, tine evidenta apelurilor primite sau efectuate, a mesajelor SMS (inclusiv textul trimis) si activitatea pe Internet. Parintele sau sotul/sotia suspicios nu are nevoie decat de cateva minute in care sa poata accesa, nestingherit, telefonul mobil vizat - pe care sa instaleze aplicatia software. Odata instalat, pe orice terminal care ruleaza sistemul de operare Symbian (precum mobilele Nokia) si care are cel putin o conexiune GPRS, softul ruleaza invizibil - persoana "monitorizata" avand putine sanse sa afle de spionul din mobil.

Pentru a afla cu cine, cand si cat a vorbit sau cui si ce i-a scris partenerul/copilul, "curiosul" va accesa pagina web a companiei thailandeze Vervata, acolo unde sunt trimise informatiile furnizate de softul-spion. Softul lansat de Vervata va fi disponibil si pentru dispozitivele BlackBerry, Palm sau cele care ruleaza un sistem de operare Windows Mobile. Compania antivirus F-Secure a catalogat softul drept unul periculos, similar virusilor, anuntand ca aplicatiile sale pentru mobile vor detecta si elimina FlexiSpy.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO