Business Hi-Tech

Grupul SoftOne din Grecia, prezent şi pe piaţa din România, cumpără pachetul majoritar de acţiuni la cosmoONE, dezvoltator de soluţii electronice pentru achiziţii B2B deţinut anterior de OTE Group

Grupul SoftOne din Grecia, prezent şi pe piaţa din...

Autor: Roxana Rosu

13.10.2022, 14:41 177

Compania greacă Softone Group, prezentă pe piaţa locală prin intermediul subsidiarei SoftOne România, achiziţionează pachetul majoritar de acţiuni cosmoONE (61,7%), cel mai mare dezvoltator de soluţii electronice pentru achiziţii B2B din Grecia, deţinut anterior de OTE Group.

cosmoONE a fost înfiinţată în anul 2000 şi este principalul furnizor de soluţii software dedicate achiziţiilor electronice B2B de pe piaţa elenă. Portofoliul de clienţi include cele mai mari companii din sectorul privat, din industrii precum telecomunicaţii, financiar-bancar, asigurări, comerţ, dar şi organizaţii din sectorul public.

„Noua achiziţie se aliniează complet cu strategia noastră, aceea de a investi în soluţii tehnologice avansate. cosmoONE dezvoltă şi comercializează soluţii B2B recunoscute care, împreună cu celelalte aplicaţii din portofoliul SOFTONE Group, creează sinergii solide ce susţin viziunea noastră de a dezvolta cea mai mare platformă de conectare a afacerilor în Cloud. Prin intermediul acestei achiziţii ne-am consolidat capacitatea de a pătrunde pe piaţa companiilor mijlocii şi mari cu cele mai avansate soluţii, astfel încât să susţinem organizaţiile să îşi digitalizeze complet toate procesele B2B”, a afirmat Panos Martinis, Chief Executive Officer, SOFTONE Group.

Grupul elen este prezent în ROmânia de peste 8 ani şi desfăşoară operaţiunile la nivel naţional prin intermediul unei reţele de parteneri ce numără peste 40 de companii software în 35 de judeţe, care oferă servicii software Cloud integrate companiilor mici, mijlocii şi mari din toată ţara.

Grupul SoftOne are peste 300 de angajaţi şi o reţea formată din mai mult de 600 de parteneri, deservind peste 47.000 de clienţi în patru ţări (Grecia, Cipru, Bulgaria, România).  

 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO