Business Hi-Tech

Sony: Piaţa foto locală va creşte cu 17% în acest an

Sony: Piaţa foto locală va creşte cu 17% în acest an

Sony Nex 5R. Foto: Sony

Autor: Claudiu Ilioiu

05.10.2012, 00:04 333

Piaţa aparatelor foto compacte şi DSLR (cu obiectiv interschimbabil) va înregistra anul acesta o creştere de 17%, mai puţin faţă de anul trecut, când s-au vândut în România 250 de mii de unităţi, potrivit estimărilor lui Lucian Rădulescu, directorul general al Sony România.

"Piaţa va creşte în acest an atât în cantitate, cât şi în valoare, dar nu va depăşi avansul de 25% de anul trecut. În 2013 piaţa va creşte consistent, cu 10%-15%", a declarat pentru ZF Ră­dulescu.

Producătorul japonez ţinteşte o cotă de piaţă de 20% în România pentru segmentul aparatelor foto.

"Vrem ca una din patru camere foto vândute în România să fie Sony", a mai adăugat el.

În vreme ce smartphone-urile câşti­gă tot mai mult teren, piaţa aparatelor foto ieftine este pusă în pericol. Şeful Sony este de părere că aparatele foto compacte ieftine vor fi înlocuite în viitorul apropiat de telefoanele inteligente.

"Zona entry va fi acaparată de smarthpone-uri. Vom mai găsi aparate foto compacte ieftine de la 100 de euro în sus", a mai spus Rădulescu.

Compania a lansat astăzi pe piaţa din România trei aparate foto noi, Alpha 99, Nex 6 şi Nex 5R, toate trei prezentate la IFA Berlin. Modelele Alpha 99 şi Nex 6 vor ajunge pe piaţa locală în noiembrie, în timp ce Nex 5R se va putea cumpăra începând de la sfârşitul acestei luni. Alpha 99 se va comercializa la un preţ de 2.800 de euro, Nex 6 la 950 de euro, iar Nex 5R la 750 de euro.

Sony estimează în România o creş­tere de 10% de a afacerilor pentru anul fiscal încheiat în martie. Compania japoneză are în România 30 angajaţi şi nu intenţionează să facă alte recrutări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO