Business Hi-Tech

Sony PS 3: de vanzare online, cu livrarea de Craciun

19.06.2006, 22:54 36

Urmatoarea generatie de console de jocuri de la Sony este disponibila la vanzare pe Internet chiar daca acestea nu vor fi lansate pe piata decat in noiembrie, conform presei internationale. Practic, PlayStation 3 este disponibila pentru comenzi pe pagina web play.com, dar oficialii companiei nu pot garanta livrarea inaintea Craciunului din cauza capacitatii limitate de productie, despre care oficialii Sony sustin ca este insuficienta pentru a face fata cererii din perioada imediat urmatoare lansarii.
Costul PlayStation 3 este de 1.020 dolari (800 euro). Initial, oficialii Sony anuntasera ca modelul de top va costa in jurul a 785 dolari (620 euro).
Consola este succesorul popularei PlayStation 2 si va concura cu Xbox 360 de la Microsoft - deja lansata pe piata - si Wii de la Nintendo, ce urmeaza sa fie lansata anul viitor. Sony domina piata consolelor cu peste 100 de milioane de PlayStation 2 vandute pana acum in toaa lumea. Oficialii Sony planuiau lansarea urmatoarei generatii in primavara, dar amanarea a aparut din cauza unor probleme tehnice cu unitatea de citire a DVD Blu-ray. PlayStation 3 va fi disponibila in doua variante. Modelul de baza are un hard disk de 20 GB, iar celalalt vine echipat cu un hard disk de 60 GB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO