Business Hi-Tech

Sony vrea 25% din piata camerelor SLR

24.01.2006, 21:24 14

Gigantul japonez Sony, al doilea mare producator de camere digitale din lume, vrea sa castige o cota de 25% din piata camerelor foto digitale profesionale (SLR - single-lens reflex) dupa ce a cumparat o parte din afacerea cu astfel de echipamente a Konica Minolta, scrie CNet News.

Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica. Pentru piata insa, aceasta preluare nu a fost deloc o surpriza, intrucat cele doua companii au cazut de acord inca din iulie anul trecut sa produca astfel de camere digitale profesionale impreuna. Motivul a fost reducerea cheltuielilor destul de ridicate pentru productie, dar si crearea unor astfel de echipamente performante, relateaza presa internationala.

In acest moment, Sony nu este insa o prezenta activa pe piata camerelor foto digitale profesionale SLR, care este detinuta in cea mai mare parte de Canon, producatorul numarul unu de camere foto digitale, si de Nikon, scrie CNet News.

Insa gigantul japonez are in plan sa castige cota de piata concentrandu-se pe productia de modele de camere digitale profesionale SLR mai ieftine care ar putea atrage mult mai repede atentia utilizatorilor, conform spuselor lui Yutaka Nakagawa, presedinte al diviziei de camere digitale a Sony. "Iar piata este atat de aglomerata de mari jucatori, asa ca am vrea sa atingem o cota de piata chiar mai mare de 25%", a mai spus el. Primele modele de camere digitale profesionale SLR de la Sony vor fi lansate pe piata in aceasta vara, acestea avand si tehnologii imprumutate de la Konica Minolta, scrie CNet News.

Pentru anul acesta, Sony are in plan sa vanda pana in luna martie aproximativ 13,5 milioane de camere foto digitale, conform oficialilor companiei. Iar dupa lansarea camerelor profesionale SLR, Sony spera ca, la un moment dat, aceasta divizie ii va aduce 20% din totalul incasarilor din camerele digitale, insa nu a precizat exact cand se va intampla acest lucru, scrie CNet News. "Probabil nu se va intampla intr-un singur an, ci pe o perioada mai lunga", a precizat Yutaka Nakagawa. "Tocmai din acest motiv, nu ne asteptam la o crestere substantiala a profiturilor datorita camerelor profesionale SLR in primul an de la lansare", a adaugat presedintele diviziei de camere digitale a Sony.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO