Business Hi-Tech

Start-up-ul Hyperhuman, care a dezvoltat o platformă de antrenamente de fitness personalizate, deschide o nouă rundă de investiţii şi vrea să atragă 700.000 de euro pentru extindere şi dezvoltare

fondatorii Hyperhuman

fondatorii Hyperhuman

Autor: Alexandra Cepăreanu

02.03.2022, 11:00 71

Start-up-ul Hyperhuman, care dezvoltă o platformă de antrenamente de fitness personalizate, folosind tehnologia AI (artificial intelligence – inteligenţă artificală), anunţă deschiderea unei noi runde de investiţii în valoare de700.000 de euro condusă de fondul Sparking Capital şi susţinută de investitorii Early Game Ventures şi SeedBlink, arată un comunicat transmis de reprezentanţii companiei.

„(...) Vrem să trecem la nivelul următor. Observăm o cerere atât din partea companiilor digitale, cât şi a celor tradiţionale din domeniul sănătăţii şi fitness-ului pentru a-şi extinde capacităţile de producţie şi distribuţie de conţinut. Această rundă de late-seed va accelera creşterea noastră şi ne va ajuta să ne extindem oferta pentru business-uri din pieţele cheie în care activăm", a spus Bogdan Preduşcă, CEO şi co-fondator al Hyperhuman.

Sparking Capital şi Early Game Ventures au investit în runda precedentă pre-seed de 500.000 de euro a Hyperhuman, ce a avut loc în decembrie 2020. În noua rundă, cele două fonduri de tehnologie din Europa Centrală şi de Est vor participa cu un total de 400.000 de euro.

„(...) Cunoaşterea solidă a industriei şi abilităţile echipei de excelenţă în execuţie, coroborate cu schimbările comportamentale ale consumatorilor către un consum hibrid de fitness, atât la faţa locului, cât şi în mediul digital, ne întăresc încrederea că Hyperhuman este bine poziţionată pentru a exploata foarte bine atât nevoile companiilor, cât şi pe cele ale creatorilor individuali de fitness'', a spus Vlad Panait, Managing Partner la Sparking Capital.

Restul de 300.000 de euro vor fi strânşi prin SeedBlink, platforma de investiţii online pentru startup-uri de tehnologie din Europa. Hyperhuman invită toţi investitorii să se alăture campaniei publice care se deschide în data de 3 martie 2022 pe SeedBlink şi să facă parte din aceasta fascinantă călătorie folosind acest link.

Hyperhuman este platforma de conţinut omnichannel care permite companiilor digitale sau tradiţionale din domeniul health & fitness să creeze şi să publice conţinut video pe orice canal sau format.

În prezent, platforma este utilizat de mii de profesionişti din domeniul sănătăţii şi al fitness-ului de pe trei continente şi multe business-uri, predominant din America de Nord, Marea Britanie şi Australia, potrivit reprezentanţilor Hyperhuman.

„Aceşti clienti au creat sute de ore de antrenamente video de calitate, un factor de multiplicare de 10x comparativ cu video-urile brute pe care le-au încărcat pe platformă. Platforma de conţinut cu inteligenţă artificială de la Hyperhuman este special concepută pentru această industrie, reduce procesul de producţie şi distribuţie la câteva minute, faţă de ceea ce durează acum săptămâni.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO