Business Hi-Tech

Start-up-ul românesc Parol, platformă ce vrea să ajute medicii şi clinicile medicale să ofere o îngrijire mai bună pacienţilor, a ridicat o finanţare în valoare de 450.000 euro

Start-up-ul românesc Parol, platformă ce vrea să ajute...

Autor: Alexandra Cepăreanu

11.08.2022, 13:30 423

Start-up-ul românesc Parol, care dezvoltă o platformă ce foloseşte inteligenţa artificială (AI) ce îşi propune să ajute medicii şi clinicile medicale să ofere o îngrijire mai bună pacienţilor, salvând timp prin preluarea unei părţi a sarcinilor administrative, a ridicat o rundă de finanţare pre-seed în valoare de 450.000 euro, arată un comunicat transmis de reprezentanţii companiei.

Runda de finanţare a fost condusă de fondul The Mavers Ventures, cu participarea a trei investitori de tip angel – toţi foşti membri ai echipei UiPath – cel mai de succes start-up de IT care a fost lansat din România. Cei trei foşti membri ai echipei UiPath care au investit în start-up sunt Marius Istrate - fost Chief People Officer al UiPath, Ana Cinca - fost vicepreşedinte Enabling Technologies şi Mălina Platon -  fost Managing Director & head of sales al UiPath pentru regiunea ASEAN.

Practic, start-up-ul românesc vrea să dezvolte o platformă care transcrie în timp real conversaţia dintre medic şi pacient, în limba română şi engleză, şi care detectează schimbarea vorbitorilor şi autocompletează documente precum fişa medicală.

Parol are deja o echipă de dezvoltatori şi experţi în AI, care lucrează la produsul final, acesta fiind scopul pentru care a fost ridicată prima rundă de finanţare de 450.000 de euro la o evaluare de 5.000.000 de euro, potrivit sursei citate anterior. De asemenea, echipa din cadrul start-up-ului lucrează cu un board informal de medici ce ajută în dezvoltarea produsului.

„Valoarea pe care Parol o poate aduce este evidentă şi valabilă în orice piaţă internaţională, pentru că încearcă să rezolve o problemă ce nu ţine de graniţe sau sisteme medicale. Dar, dincolo de cifre, ce am văzut noi în Parol este echipa, despre care credem că va reuşi să lanseze un produs extraordinar”, a spus Alex Boghiu, CEO al The Mavers Ventures.

Fondatorii startup-ului Parol sunt jurnaliştii Claudiu Pândaru şi Alex Livadaru, şi Alex Ţepeş - dezvoltator de soluţii software, cu experienţă în coordonarea unor echipe internaţionale de dezvoltatori şi Valentin Ichim, cu peste 10 ani de experienţă în sales.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO