Business Hi-Tech

Statul semneaza cu bancherii listarea Romtelecom

08.08.2006, 18:59 9

Reprezentantii Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) vor semna astazi contractul de consultanta pentru vanzarea pe piata de capital a pachetului de actiuni detinut la Romtelecom cu banca de investitii Credit Suisse First Boston (CSFB).
Actionarul majoritar al operatorului local de telefonie fixa este grupul elen OTE, cu 54,01% din actiuni, in timp ce statul roman detine prin MCTI o participatie de 45,99%. Pachetul de actiuni care va fi plasat la Bursa de Valori Bucuresti si pe o bursa internationala va fi stabilit conform propunerilor consultantului. Autoritatile romane intentioneaza sa listeze tot pachetul in toamna acestui an, dar operatiunea depinde de propunerile consultantului, de capacitatea de absorbtie a Bursei de Valori Bucuresti si a bursei internationale, precum si de interesul investitional, a declarat recent ministrul comunicatiilor, Zsolt Nagy. Credit Suisse va incasa un comision de 1,22%, calculat la valoarea de tranzactionare din prima zi de listare, aplicata pentru intregul pachet de actiuni Romtelecom detinut de stat, la care se adauga TVA si alte taxe.
Valoarea estimata a actiunilor Romtelecom aflate in posesia statului era de la 3 mld. lei (1 mld. $), conform lui Nagy.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24