Business Hi-Tech

Ştiri pe scurt - Business Hi-Tech - 11 octombrie 2010

Autor: Magraon Andreea

10.10.2010, 23:10 18

Ministerul Justiţiei cumpără sisteme IT de un milion deeuro

Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti va organizaluna viitoare o licitaţie pentru a cumpăra sisteme IT - routere,servere, sisteme de gestiune de date - necesare îmbunătăţiriiportalului instanţelor de judecată. Potrivit unui anunţ postat pee-licitatie.ro valoarea contractului este estimată la 4,48 milioanede lei (1 milion de euro). Contractul, finanţat din fonduribugetare alocate Ministerului Justiţiei, va fi valabil o lună de ladata atribuirii. Potrivit anunţului de participare, "contractul vafi încheiat în momentul identificării fondurilor bugetareaferente". Companiile care doresc să participe la licitaţie trebuiesă depună o garanţie de 72.000 de lei (16.900 de euro) plus încăuna de 5% din valoarea contractului fără TVA.

Cel mai mare motor de căutare din lume lucrează lamaşina care nu are nevoie de şofer

Google, cel mai mare motor de căutare din lume, testează otehnologie care le permite maşinilor să circule fără şofer,relatează cotidianul american The New York Times. Potrivitreprezentanţilor gigantului american, acest lucru va ajuta laînjumătăţirea numărului victimelor accidentelor rutiere - 1,2milioane pe zi, potrivit estimărilor Organizaţiei Mondiale aSănătăţii. Tehnologia, care a fost testată pe şapte maşini înStatele Unite, are la bază un soft care poate "simţi" toateobiectele care se apropie de maşină şi poate lua deciziile unuişofer. Inginerii care au dezvoltat această tehnologie susţin cămaşinile care funcţionează cu acest soft sunt mai eficientedeoarece "roboţii nu adorm şi nu-şi pierd concentrarea". Potrivitanaliştilor, aceasta este o încercare a Google de a găsi alte sursede venit, pe lângă motorul de căutare.

Microsoft îşi pune angajaţii să contribuie la plataasigurărilor medicale

Angajaţii Microsoft, cel mai mare producător de software dinlume, îşi vor plăti o parte dintre contribuţiile la asigurările desănătate din 2013, deoarece aceste costuri au crescut semnificativde-a lungul anilor, relatează Bloomberg. Lou Gellos, purtător decuvânt al Microsoft, susţine că în prezent 95% din cei 90.000 deangajaţi ai companiei beneficiază de plata integrală a asigurărilorde sănătate. El a declarat că nu ştie câţi dintre angajaţi vatrebui să contribuie la plata asigurărilor.

Grupaj realizat de Andreea Magraon

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO