Business Hi-Tech

Strategy Analytics: Samsung depăşeşte Apple la vânzările de smartphone-uri

Strategy Analytics: Samsung depăşeşte Apple la vânzările de smartphone-uri

Autor: Adrian Voicu

25.07.2011, 11:27 350

Samsung Electronics, producătorul telefoanelor mobile Galaxy, adepăşit vânzările Nokia şi Apple de pe piaţa smartphone-urilorpentru prima dată ca urmare a cererii puternice de telefoane cusistem de operare Android, arată un studiu al unei firme decercetare, citat de Bloomberg.

Conform studiului realizat de Neil Mawston, analist în cadrulStrategy Analytics, Samsung a vândut între 18 milioane şi 21 demilioane de smartphone-uri în perioada aprilie-iunie, comparativ cuun număr de 16,7 milioane unităţi vândute de Nokia şi 20,3 milioaneiPhone-uri.

Datele arată că sistemul de operare Android dezvoltat de Googlecâştigă tot mai mult teren faţă de Apple, cu sistemul de operareiOS, şi Nokia, care a trecut la sistemul de operare alMicrosoft.

"Portofoliul Android al Samsung se vinde puternic în majoritatearegiunilor", a declarat Mawston. "Samsung are şanse rezonabile săocupe locul întâi în date trimestriale dacă va continua să îşiextindă portofoliul pe pieţele cu creştere puternică precum Chinasau Brazilia. Samsung şi Apple vor fi la niveluri similare pe piaţasmartphone-urilor până la finele anului".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO