Business Hi-Tech

Telefon fix cu celular inclus

19.06.2003, 00:00 19

Sperand sa atraga mai multi clienti si sa depaseasca astfel momentul nu prea fericit in care se afla industria, operatorii telecom americani au lansat pe piata in premiera o serie de telefoane cu capacitati noi: ele pot fi folosite atat ca telefon fix cordless, cat si ca telefon mobil.
Miscarea vizeaza in special clientii nemultumiti ca trebuie sa plateasca facturi de telefon separate pentru telefonul de acasa si cel mobil, desi apeleaza la serviciile aceluiasi operator. Prima companie care a comandat aceste telefoane a fost Verizon Communications, conform presei americane.
Noile aparate hibrid constituie o alternativa la o alta solutie propusa de Ericsson, care a realizat un telefon mobil, care la domiciliu te lasa sa folosesti telefonia prin Internet, pentru a reduce costurile facturii. Ericsson, care a botezat tehnologia "mobile at home", spera astfel sa isi sporeasca vanzarile. Daca telefoanele Ericsson au un pret de  100 de dolari, noile hibriduri care vor fi prezentate de Verizon urmeaza sa coste cel putin dublu.
O  alternativa urmeaza sa propuna Sprint PCS (al patrulea operator din SUA ca marime), care vrea sa lanseze la anul un serviciu ce va oferi posibilitatea clientilor sa utilizeze telefoanele celulare obisnuite direct la priza de telefoanie fixa, in acelasi scop, de a reduce valoarea facturii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24