Business Hi-Tech

Telefonica incearca sa preia Portugal Telecom

04.08.2004, 00:00 18

Grupul spaniol Telefonica a anuntat ca va incerca sa preia compania Portugal Telecom (PT), insa are nevoie de aprobarea guvernului de la Lisabona.
"Putem achizitiona deocamdata pana la 10% din Portugal Telecom", a afirmat Santiago Fernandez, directorul financiar al operatorului spaniol. Telefonica, care dispune de lichiditati in valoare de sase miliarde de euro si are o valoare de piata de 60 de miliarde de euro, a anuntat ca intentioneaza sa-si majoreze pachetul de actiuni detinute la PT, 10% fiind nivelul maxim permis de autoritatile portugheze de reglementare. Grupul spaniol detine deja 8,17% din principala companie portugheza de telecomunicatii, dupa ce in luna aprilie a achizitionat 3% din pachetul de actiuni.
Pentru preluarea PT, Telefonica are nevoie de aprobarea guvernului de la Lisabona, care detine ?actiunea de aur". Guvernul detine 6% din actiunile PT dreptul de veto in privinta deciziilor strategice. Valoarea piata a operatorului portughez este estimata la 10,5 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO