Business Hi-Tech

Telefonul fix, scos la pensie de celular

25.10.2004, 00:00 17

?Batranele" telefoane fixe ar putea deveni in curand o specie pe cale de disparitie, din cauza utilizarii tot mai frecvente a telefonului mobil. Cel putin aceasta este parerea liderului mondial in productia de terminale mobile, compania finlandeza Nokia, care a realizat si un studiu in acest sens, relateaza BBC.
Rezultatele au aratat ca 45 de milioane de oameni care traiesc in Marea Britanie, Germania, Statele Unite si Coreea de Sud, folosesc in exclusivitate telefonul mobil. In general, oamenii continua sa-si pastreze liniile telefonice fixe pentru ca sunt mai ieftin de folosit, insa majoritatea au fost de acord ca viitorul este al comunicatiilor mobile, se mai arata in studiul Nokia.
Raportul mai releva faptul ca telefoanele fixe si cele mobile sunt folosite pentru scopuri diferite. Telefoanele de acasa sunt convenabile pentru convorbirile de mai lunga durata, in timp ce mobilele sunt preferate pentru discutii scurte, mai ales de la mobil la mobil sau intre prieteni.
In Marea Britanie, 69% dintre cei intervievati au spus ca nu renunta la liniile fixe pentru ca sunt mai ieftine. Totusi, atunci cand au fost intrebati care este diferenta exacta de tarife intre convorbirile fixe si cele mobile, putini au fost cei care au putut da un raspuns.
In toate tarile unde a fost efectuat studiul, oamenii mai in varsta s-au clasat in categoria care renunta cel mai greu la telefonul fix. Femeile peste 50 de ani aproape ca nu folosesc niciodata un mobil, a mai descoperit studiul Nokia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24