Business Hi-Tech

Televiziunea interactiva devine realitate

04.11.2004, 00:00 45

Postul britanic BBC a lansat un serviciu de televiziune digitala interactiva, utilizaorul avand controlul asupra contiunutului informatiilor care a apar pe ecran.
Serviciul este disponibil deocamdata doar pentru abonatii unui furnizor de televiziune digitala prin cablu, Freeview, precum si pentru cei care pot receptiona televiziunea digitala direct prin satelit. Cu ajutorul telecomenzii, utilizatorul poate viziona pe langa emisiuena de stiri favorita, informatii de backgroud, interviuri legate de principalele subiecte ale zilei, precum si alte stiri suplimentare. Controlul se face cu ajutorul butoanelor de pe telecomanda.
BBC concureaza astfel cu Sky News, care a lansat primul serviciu de televiziune interactiva din Europa, daca lasam la o parte programele interactive de genul jocuri prin SMS. "Serviciul ne va ajuta sa crestem audienta si va oferi telespectatorilor noi optiuni", a declarat seful departamentului de stiri interactive din cadrul BBC. "Trebuie sa informam mai exact utilizatorii despre butonul rosu al telecomenzii si cum trebuie el folosit", a explicat el.
Specialistii spun ca utilizatorii nu sunt familiarizati cu modul in care se foloseste butonul de control de la telecomanda si ca, nici cei care l-au folosit, nu s-au declarat impresionati de acest lucru. Practic, oamenii vad acest serviciu ca un alt fel de teletext.
dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO