Business Hi-Tech

Tinerii, mereu pe Internet, dar e-mailul nu mai intereseaza

29.07.2005, 18:53 15

Din ce in ce mai multi tineri acceseaza frecvent Internetul, acum ca acesta a patruns tot mai mult pe piata si conexiunile in banda larga (broadband) sunt din ce in ce mai raspandite, conform unui studiu realizat de compania de cercetare Pew Internet & American Life Project.

Aproximativ noua din zece americani cu varsta cuprinsa intre 12 si 17 ani au acces la Internet si isi petrec marea parte a timpului liber online, fata de anul 2000, cand doar trei sferturi din totalul tinerilor navigau pe Internet. Comparativ, doar 66% dintre adulti se conecteaza frecvent la Internet.

Activitatea principala a tinerilor este sa comunice prin mesaje online cu prietenii, insa e-mailul nu ii mai intereseaza. Serviciile de mesagerie in timp real, unde utilizatorii stau in fata calculatorului si comunica de parca ar fi fata in fata sau ar vorbi la telefon sunt cele mai utilizate printre adolescenti. In schimb, acestia recunosc ca e-mailul este plictisitor pentru ei pentru ca trebuie sa-l verifice de foarte multe ori pentru a sti cand primesc un mesaj si dureaza foarte mult pana primesc un raspuns, scrie presa internationala. Insa aceste servicii sunt inca foarte utilizate atat de tineri, cat si de adulti.

Popularitatea Internetului printre tineri este demonstrata de faptul ca 21 de milioane de adolescenti din toata lumea utilizeaza Internetul, iar aproximativ jumatate dintre ei sunt online in fiecare zi, indica studiul companiei americane de cercetare pe Internet. In plus, conexiunile broadband sunt utilizate de 51% dintre tinerii care au acces la Internet.

In SUA, cercetarile au demonstrat ca 89% dintre adolescenti se conecteaza la Internet tocmai pentru a trimite sau primi e-mailuri sau pentru a utiliza servicii de messenger, 84% cauta filme, muzica sau sport, iar 81% dintre tineri se joaca online, scrie presa internationala. Si stirile online prezinta foarte mare interes pentru aproximativ 76% dintre tinerii care au acces la Internet, conform analistilor Pew Internet.

In plus, tinerii acceseaza Internetul si de pe telefoanele lor mobile. Aproximativ 45% dintre participantii la studiul companiei Pew Internet au recunoscut ca sunt mai mereu pe messenger pe celularele lor si ca le utilizeaza mai putin pentru a da telefoane.

Surprinzator este faptul ca fetele cu varsta pana in 18 ani sunt cele care acceseaza cel mai mult Internetul si nu baietii.

Astfel, 97% dintre acestea au utilizat serviciile puse la dispozitie online, in comparatie cu 87% dintre baieti, au precizat analistii companiei de cercetare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO