Business Hi-Tech

TotalSoft asteapta 2,2 mil. euro din Primavera

01.11.2007, 21:51 19

TotalSoft, producator local de solutii software pentru mediul de afaceri, va inregistra pana la sfarsitul anului venituri de 2,2 mil. euro din softul de management al proiectelor Primavera, in crestere cu aproximativ 100% fata de anul trecut.
In 2006, divizia Primavera a raportat o cifra de afaceri de 1,15 mil. euro, cu aproximativ 60% mai mare fata de nivelul de 750.000 de euro inregistrat in 2005.
Cresterea s-a datorat in mare parte castigarii unor contracte importante atat pe sectorul privat, cat si pe cel public, a declarat Liviu Dragan, directorul general al companiei.
TotalSoft isi va continua proiectul de consultanta cu Petrom (OMV), contract incheiat in 2006, care a adus companiei venituri de aproximativ 500.000 de euro anul acesta.
Recent, TotalSoft a finalizat implementarea solutiei Primavera pentru Transelectrica, compania care administreaza si opereaza sistemul electric de transport al energiei in Romania. Potrivit oficialilor TotalSoft, valoarea contractului s-a ridicat la circa 260.000 de euro.
"De asemenea, am reusit sa patrundem si in administratia publica, marile proiecte de infrastructura (extinderea DN1, refacerea zonei istorice a Bucurestiului) fiind bazate pe solutiile Primavera si Charisma (o solutie ERP - n. red.)", a adaugat Dragan.
Oficialul TotalSoft a mai precizat ca initiativele TotalSoft pe sectorul public au fost derulate numai de catre companie, fara aportul consortiului creat in luna iunie impreuna cu Intrarom si Ascenta (Softwin).
TotalSoft isi va mentine obiectivul privind atingerea unei cifre de afaceri de circa 14 mil. euro in 2007, un factor important ce va contribui la acest avans fiind dezvoltarea afacerilor pe piata de leasing si credite.
Potrivit lui Dragan, solutia Charisma Enterprise Financial detine monopol pe acest segment, in timp ce cota companiei pe piata aplicatiilor de management al proiectelor este de aproximativ 85%. Divizia Primavera are in prezent 500 de clienti, printre care se numara Primaria Municipiului Bucuresti, Rompetrol si Mittal Steel Galati.
Dragan a reafirmat planurile companiei de a finaliza achizitionarea unei companii IT din Bulgaria pana la sfarsitul acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO