Business Hi-Tech

TotalSoft cauta sa se extinda in Polonia si Turcia

Liviu Dragan, director general al TotalSoft: In prezent, veniturile din strainatate reprezinta 34% din totalul afacerilor companiei si pana in 2014 vor ajunge la o pondere de 50%

Liviu Dragan, director general al TotalSoft: In prezent, veniturile din strainatate reprezinta 34% din totalul afacerilor companiei si pana in 2014 vor ajunge la o pondere de 50%

30.05.2010, 23:05 82

TotalSoft, producator local de soft si furnizor de servicii ITpentru companii, sustine se va extinde in acest an in Polonia siTurcia prin achizitia unor companii de profil, pentru care a alocatintre 40 si 60 de milioane de euro.

"Am ales Polonia si Turcia pentru ca sunt tari in crestere. Amstabilit un buget pentru extindere de 20-30 milioane de euro pentrufiecare tara", a afirmat Liviu Dragan, directorul general alTotalSoft, companie detinuta de un fond de investitii elen. El amai spus ca in luna iunie compania va deschide o reprezentanta laVarsovia, in Polonia, cu o investitie de peste 100.000 de euro.

"Avem deja reprezentante in Bulgaria, la Sofia, in Grecia, undeavem sapte angajati, si in Serbia. In iunie vom deschide si inPolonia, la Varsovia", a declarat directorul general alTotalSoft.

In prezent, veniturile din strainatate reprezinta 34% dintotalul afacerilor companiei si estimeaza ca pana in 2014 vorajunge la o pondere de 50% , potrivit lui Dragan.

Reprezentanta din Bulgaria a fost deschisa in luna aprilie, iarinvestitia se va ridica pana la finele anului la 300.000 de euro,suma care, potrivit companiei, va fi amortizata prin contractelenoi incheiate pana in decembrie 2010. Pana la sfarsitul lui 2010reprezentanta din Bulgaria va avea 5 angajati.

TotalSoft, companie cu 360 de angajati, estimeaza o cifra deafaceri de 24 de milioane de euro in acest an fata de 19,7 milioanede euro anul trecut. Numarul angajatilor era anul trecut de 379,potrivit reprezentantilor companiei. Compania estimeaza pentru 2010si un profit de 5,5 milioane de euro, in crestere de la 4,2milioane de euro din 2009. Producatorul de software este detinut defondul elen de investitii Global Finance. Liviu Dragan, directorulgeneral al companiei, si Florin Manea sunt actionari minoritari incompanie.

Statul ar fi pierdut bani prin impozitarea veniturilorprogramatorilor IT

Liviu Dragan, care este si presedinte al Asociatiei Patronale aIndustriei de Software si Servicii (ANIS). sustine ca statulcastiga mult prin neimpozitarea veniturilor programatorilor si caaceasta a fost una din masurile care au generat crestereeconomica.

Ministerul Finantelor Publice a anuntat saptamana trecuta cascutirea de la plata impozitului pe venit in cazul programatorilorIT va fi mentinuta, precizand ca eliminarea acestei facilitati nueste inclusa in scrisoarea de intentie catre FMI sau inmemorandumul cu UE, desi initial a fost luata in vedere. La randulsau, Varujan Pambuccian, membru in Comisia pentru tehnologiainformatiei si a comunicatiilor din Camera Deputatilor, a declaratca in Romania sunt 16.000 de programatori si ca din 2001, de cand afost aplicata scutirea de la impozit, numarul programatorilor ITcare au plecat in strainatate a scazut. "Daca impozitareaveniturilor programatorilor se va face, fiecare dintre acestia vaaduce anual la bugetul de stat 30.120 de euro, fata de 28.200 deeuro daca nu se va aplica, dar in primul an se vor pierde 1.600 delocuri de munca in IT, ceea ce inseamna o pierdere de 17,5 milioanede euro pe an, echivalentul a 3.200 de locuri de munca bugetare saupensia a 9.100 de pensionari", a precizat Pambuccian. El a adaugatca scutirea de la plata impozitului pe venit acordataprogramatorilor din IT a fost una dintre masurile care au generatcrestere economica, ponderea in PIB a acestui sector ajungand de la3% la 10%. "In anul 2000 toata zona IT reprezenta 3% din PIB,ajungand in prezent la 10% din PIB, in timp ce agricultura, undelucreaza o treime din populatia tarii, a adus in cel mai bun anagricol 13% din PIB, in conditiile in care primesc si subventii", amai spus Pambuccian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO