Business Hi-Tech

Toţi mai mult români plătesc cu cardul pe Internet. Tranzacţiile procesate de Netopia au crescut cu 35%

Toţi mai mult români plătesc cu cardul pe Internet....

Autor: Adrian Dumitrache

29.07.2014, 15:01 179

Potrivit reprezentanţilor Netopia, procesatorul a atras în portofoliu, în prima jumătate a anului peste 500 de comercianţi noi, de la magazine online, la furnizori de utilităţi şi companii de turism.

Societatea a procesat în primele şase luni ale anului circa 930.000 de tranzacţii online cu cardul şi aproximativ 200.000 de microplăţi prin telefon (SMS).

Valoarea microplăţilor procesate de s-a ridicat la 1,5 milioane euro, similar celei din prima jumătate a lui 2013.

Şi valoarea medie a plăţii online cu cardul a crescut în primul semestru la 180 lei, faţă de 150 lei în 2013, în timp ce valoarea tranzacţiei medii procesate de Netopia de pe telefoane inteligente (smartphone-uri) şi tablete a crescut cu 5% în acest an faţă de 2013.

Urmăriţi aici înregistrarea emisiunii ZF Live cu Antonio Eram, CEO al Netopia.

Numărul cardurilor folosite pentru prima dată pentru plăţi online procesate de Netopia în perioada analizată s-a ridicat la circa 350.000, după ce, în 2013, procesatorul a înregistrat în total 512.000 de carduri folosite pentru prima dată pentru plăţi online.

Netopia Mobilpay este unul dintre cei mai importanţi procesatori de plăţi online prin card.

În 2013, compania a procesat 2,2 milioane de tranzacţii online cu cardul, în valoare de 76 milioane de euro, o treime din totalul plăţilor realizate cu cardul în România.

Pe parcursul anului 2013, procesatorului de plăţi online i s-au alăturat peste 700 comercianţi noi, printre care operatori aerieni şi agenţii de turism importante din ţară.

Cu birouri în Bucureşti şi Sunnyvale (SUA), Netopia este prima companie românească premiată într-o competiţie din Silicon Valley, pentru aplicaţia de plăţi de pe telefonul mobil, MobilPay MasterCard Mobile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO