Business Hi-Tech

Trei sectoare au dat jumătate din tranzacţiile de anul trecut. Start-up-urile româneşti de tehnologie sunt în prim-plan

ANALIZĂ

Trei sectoare au dat jumătate din tranzacţiile de anul...

Autor: Cristina Roşca

09.03.2019, 00:00 391

♦ În România s-au semnat anul trecut 130 de tranzacţii, iar trei domenii au ţinut piaţa sus, fiecare contribuind la total cu peste 20 de mutări. ♦ Este vorba de telecom&IT, imobiliare şi construcţii şi producţie ♦ Piaţa din România este singura din regiune unde cele mai multe tranzacţii s-au semnat în alt sector decât real-estate, şi anume telecom şi IT.

Piaţa de fuziuni şi achiziţii a dat 130 de acorduri în 2018, cu 20 mai puţine decât în 2017, cel mai bun an din ultima perioadă, arată o analiză a ZF făcută pe ba­za raportului Emer­ging Europe M & A Report 2019 realizat de casa de avocatură CMS în parteneriat cu EMIS. Anul 2018 a fost un nou an bun pentru această piaţă care merge mână în mână cu economia. Totuşi, faţă de 2017 şi con­su­mul privat şi economia în ansamblul său au încetinit. Mai exact, consumul privat a avut un plus de puţin peste 5%, un ritm la ju­mă­tate faţă de 2017 şi 2016, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO