Business Hi-Tech

Un polonez, primul expat care conduce Microsoft România

Un polonez, primul expat care conduce Microsoft România

Autor: Adrian Seceleanu

20.10.2010, 23:56 77

Ronald Binkofski, director de marketing, business şi operaţiunial Microsoft Polonia, este primul expat care va conduce afaceriledin România ale celui mai mare producător de soft din lume, dupăretragerea surpriză din funcţie a lui Călin Tatomir, care preluaseîn urmă cu doi ani funcţia de CEO. La începutul lunii trecuteMicrosoft a numit în România un alt manager polonez, pe MichalGolebiewski, care răspunde de operaţiunile de Business şiMarketing.

Binkofski, care a absolvit cursurile Facultăţii de MatematicăAplicată a Universităţii Jagiellonian şi s-a specializat înmatematică în Universitatea Johann Wolfgang Goethe din Frankfurt, alucrat în ultimii 5 ani la Microsoft Polonia.

Înainte de Microsoft, el fost responsabil de Eu­ropa Centrală şiEst pentru compania Software AG.
"Este esenţial să continuăm implementarea planurilor de businessale companiei pe direcţiile prioritare stabilite la începutulacestui an fiscal şi să rămânem flexibili în faţa evoluţiei pieţeilocale", a spus Binkofski în noua sa calitate, de şef al Micro­softRomânia.
Călin Tatomir spune că s-a retras din funcţie pentru a petrece maimult timp cu familia şi pentru a lansa un nou business, altul decâtcel de consultanţă IT pe care îl deţine deja.
Anul trecut Microsoft a făcut în România un profit brut de 5 mil.euro, potrivit datelor de la Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24