Business Hi-Tech

Ungaria nu reia licitatia pentru licentele mobile

30.04.2009, 17:55 10

Autoritatea de reglementare in comunicatii din Ungaria nu a renuntat la decizia de a anula licitatia pentru mai multe licente de telefonie mobila, apelurile depuse de companiile participante la proceduri, intre care si RCS&RDS, fiind respinse, scrie presa internationala.

Arbitrul telecom din Ungaria a lansat in octombrie 2008 licitatia pentru licente mobile, avand drept scop lansarea pe piata a celui de-al patrulea jucator pe telefonia mobila, procedura abandonata din cauza crizei economice. Grupurile DreamCom, Digi (RCS&RDS), Mobinet Projekt si Invitel depusesera oferte la licitatie. In aprilie, toate cele patru grupuri, mai putin Invitel, au depus apeluri la decizia de anulare a licitatiei de catre arbitrul telecom.
Arbitrul telecom din tara vecina a luat decizia de a opri licitatia dupa ce a constatat ca planurile de afaceri prezentate de concurenti au devenit "irealiste", pe masura ce contextul economic s-a inrautatit.
"Presupunerile si fundamentele pe care s-au bazat planurile de afaceri prezentate de cei patru participanti la licitatie nu mai erau justificate", au spus oficialii arbitrului telecom.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO