Business Hi-Tech

UPC neagă orice discuţii privind o fuziune cu RCS&RDS

UPC neagă orice discuţii privind o fuziune cu RCS&RDS

Autor: Adrian Seceleanu

19.07.2011, 00:04 938

UPC România, subsidiara locală a gi­gan­tului american LibertyGlobal, neagă prin­tr-o declaraţie scrisă transmisă luni prine-mail informaţiile care circulă pe piaţă pri­vind vânzareaoperaţiunilor către românii de la RCS&RDS.

"În ultimele luni au existat multiple spe­cu­laţii în piaţă şizvonuri cu privire la o even­tua­lă preluare a UPC de cătreRCS&RDS. Dorim să clarificăm această situaţie: UPC nu deruleazăniciun fel de discuţii cu RCS&RDS pe tema unei potenţialetran­zacţii", potrivit declaraţiei oficiale a UPC.

ZF a scris la finele lunii februarie că operatorul detelecomunicaţii RCS&RDS, controlat de omul de afaceri dinOradea Zoltan Teszari, este la un pas de a cumpăra rivalul UPC,fostul Astral, cu care se bate de peste 15 ani pe piaţa de cablu.Săptă­mâ­na trecută preşedintele Consiliului Con­cu­ren­ţei dinRomânia Bogdan Chiriţoiu a de­clarat pentru Mediafax că a avutdiscuţii cu oficiali ai RCS&RDS şi UPC în ceea ce pri­veşteimpactul unei eventuale fuziuni, oferind astfel prima confirmareoficială a datelor care circulau pe piaţă. Întrebaţi dacă neagădeclaraţiile lui Chiriţoiu, oficialii UPC România au refuzat săcomenteze.

Chiriţoiu a precizat că discuţiile cu reprezentanţii celor douăcompanii au fost doar consultative şi că el nu va respinge dinstart o asemenea tranzacţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO