Business Hi-Tech

UPC Romania a cumparat in totalitate Eurosat Bacau

06.02.2004, 00:00 76

Consolidarea pe piata televiziunii prin cablu continua, e drept intr-un ritm diminuat fata de anii din urma in care tranzactiile de cateva milioane de dolari ajunsesera oarecum obisnuite. Astfel, UPC Romania a finalizat recent achizitia in totalitate a operatorului bacauan Eurosat (22.000 de abonati). UPC Romania detinea deja un pachet de peste 50% din Eurosat Bacau, cu care fusese asociat pe piata locala si a cumparat restul de actiuni pana la 100% de la doua persoane fizice.
UPC este al treilea jucator important de pe piata CATV din Romania, alaturi de RCS&RDS si Astral Telecom, cu o cota de 10%. In urma acestei achizitii, numarul clientilor UPC in Romania a depasit 300.000, a declarat Richard Anderson, directorul general al companiei.
Valoarea tranzactiei nu a fost comunicata, iar estimarea valorii este dificila dat fiind ca si pretul la care este "cumparat" un abonat CATV a mai scazut de la nivelul de 100-120 de dolari cat era in epoca marilor achizitii.
UPC Romania este fililala UPC Broadband, detinuta de grupul international de comunicatii si divertisment UGC Europe Inc.
UPC este prezent in Romania de 12 ani, interval in care a investit peste 60 de milioane de dolari. Ofera televiziune prin cablu in Timisoara, Ploiesti, Bucuresti, Cluj si in alte peste 40 de localitati. victor@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO