Business Hi-Tech

VÃ¥nzarile EBS pe primul trimestru, plus 78%

31.05.2005, 18:42 18

Compania clujeana de software EBS Romånia a inregistrat o crestere a vånzarilor de 78% in primele trei luni ale acestui an, ajungånd de la 250.000 de euro in 2004 la 445.000 de euro in 2005. Oficialii firmei spun ca aceasta crestere este stråns legata de intrarea pe piata a solutiei informatice Clarvision, cererile pentru aceasta depasind asteptarile conducerii companiei.

a??Dublarea cererilor pentru sistemul informatic Clarvision, in 2004, a determinat reorientarea politicii de promovare si distributie a acestora. Estimarile initiale au prevazut un numar mediu de 15 clienti noi pentru ERP-ul Clarvision, insa evolutia produsului pe piata interna a depasit estimarile. In scurt timp am reusit sa intram in topul primilor 10 ofertanti de solutii ERP (enterprise resource planning - n.r.) din Romånia, situåndu-ne in prezent pe locul 7a??, a declarat pentru ZF Transilvania Diana Stanese, directorul executiv al EBS Romånia.

Sistemul ERP Clarvision este folosit de peste 400 de utilizatori din companii cu diferite ramuri de activitate, a mai spus ea. Compania si-a stabilit ca tinta pentru acest an atingerea unei cifre de afaceri de aproximativ 1,8 milioane de euro, cu 66% mai mult decåt anul trecut.

EBS este activa si pe piata internationala ca furnizor de servicii IT de outsourcing si dezvoltarea de aplicatii software la cerere. Divizia offshore are un portofoliu de clienti care include firme din Germania, SUA, Danemarca, Grecia, Elvetia, cum ar fi: DKV Euro Service & DKV Information Service GmbH Düsseldorf, GIP Frankfurt, DaimlerChrysler, Emprise, Intec si Eurocom Depora.

a??Dezvoltarea sistemului integrat de gestiune a resurselor intreprinderii Clarvision a necesitat peste 2 ani de munca de programare si testare si o investitie de peste 400.000 de euro. Resursele financiare necesare derularii acestui proiect strategic au fost generate in mare parte de catre divizia Offshore Development a EBS, care deruleaza de ani de zile contracte pe termen indelungat cu parteneri din strainatate, vizånd dezvoltarea de aplicatii software la cererea??, a mai spus Stanese.

EBS Romånia SRL a fost fondata in anul 2000, cu denumirea initiala de EBS Software Romånia SRL, de catre un dezvoltator important de sisteme ERP din Germania, urmånd sa devina centru de dezvoltare de solutii software economice pentru acesta. In iunie 2002, firma a fost preluata de managementul actual si denumirea ei a fost modificata in EBS Romånia. Anul trecut compania a infiintat o filiala la Arad, iar in iarna acestui an conducerea companiei intentioneaza sa mai deschida una in Moldova. laura.laurentiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO