Business Hi-Tech

Valentine's Day a dublat vanzarile online

13.02.2007, 19:40 37

Sfantul Valentin este "al doilea Craciun" din an in ceea ce priveste vanzarile online, sunt de parere proprietarii site-urilor din Romania. Vanzarile online au inregistrat cresteri cu pana la 400% fata de luna ianuarie, si de 50% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
Florarie.ro ofera o marja de 14 zile in care se poate programa o livrare de flori la domiciliu. "Inca din primele zile ale lunii februarie au aparut comenzile pentru Valentine's Day. Cuantumul vanzarilor creste pe masura ce ne apropiem de 14 februarie", declara Dragos Pisica, general managerul florarie.ro. In timp ce unii clienti se hotarasc sa comande chiar in aceeasi zi o livrare de flori, altii doresc sa se asigure din timp ca buchetul va fi livrat in aceasta zi. "Fata de anii trecuti, am observat o crestere a numarului de comenzi datorat trend-ului pozitiv al comertului electronic in general in Romania", a adaugat Pisica. Astfel, vanzarile au crescut cu 250% fata de luna precedenta.
O crestere de 60% fata de luna precedenta s-a inregistrat si in cazul flori DeLux.ro, iar fata de anii precedenti volumul vanzarilor s-a dublat. Desi conform Andreei Dinu, manager FloriDeLux.ro, preturile s-au marit si ele cu aproximativ 10%, deja exista un numar mare de comenzi pentru ziua de 14 februarie, iar in zilele imediat urmatoare se asteapta la triplarea acestora.
FunGift.ro a inregistrat in perioada premergatoare sarbatorii Sfantului Valentin vanzari de peste 27.000 de lei (8.000 de euro) din care mai mult de jumatate in ultima saptamana. "Cresterea este foarte mare. Valentine's Day este cea mai mare sarbatoare raportata in vanzari dupa Craciun. Vanzarile de acum sunt mult mai mari, duble chiar, fata de 1 sau 8 martie", declara Marius Ciocan, managerul FunGift.ro. Fata de luna ianuarie vanzarile la cadouri au crescut cu 400%, potrivit lui Ciocan.
"Cea mai mare comanda din aceasta perioada a fost in valoare de 5000 de euro", a declarat Octavian Ion Sacota, manager magazinului CadouriHaioase.ro. "Este dificil sa estimam vanzarile din aceasta luna, mai ales ca acestea sunt intr-o crestere sustinuta de la zi la zi pe masura ce ne apropiem de "momentul critic", 14 februarie, cand ne asteptam la vanzari chiar mai mari decat cele din perioada Craciunului", adauga Sacota.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO