Business Hi-Tech

Veniturile UPC au crescut cu 11% în T2, susţinute de avansul pe TV şi net

Ro­bert Redeleanu, CEO al UPC Ro­mânia:

Evoluţia pozitivă se bazează în principal pe extinderea şi modernizarea reţelei actuale, precum şi pe creşterile de două cifre în segmente esenţiale: internetul şi televiziunea digitală.

Ro­bert Redeleanu, CEO al UPC Ro­mânia: Evoluţia pozitivă se bazează în principal pe extinderea şi modernizarea reţelei actuale, precum şi pe creşterile de două cifre în segmente esenţiale: internetul şi televiziunea digitală.

Autor: Adrian Seceleanu

06.08.2015, 00:08 520

Creşterea a fost generată şi de două achiziţii ale unor companii mici de cablu din judeţul Prahova, primele tranzacţii ale americanilor pe piaţa locală după o pauză de 7-8 ani.

Veniturile companiei de cablu UPC, al treilea jucător de pe piaţa locală de servicii TV, au crescut cu 10,8% în al doilea trimestru al acestui an, pe fondul creşterii numărului de clienţi, în special pe televiziune şi internet, dar şi al unor achiziţii, conform datelor din raportul grupului american Liberty Global, proprietarul operatorului.

În dolari, cifra de afaceri a scăzut cu acelaşi procent, de 11%, la 38,7 mil. dolari faţă de 43,5 mil. dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut. UPC are tarifele exprimate în lei, la fel ca şi RCS&RDS. Dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de servicii de televiziune şi internet fix doar Telekom are tarifele exprimate în euro, chiar dacă acestea sunt afişate pe pagina web şi în pliantele promoţionale în lei.

„Veniturile nete ale UPC România au crescut şi ele în trimestrul al doilea, excluzând fluctuaţiile de curs valutar, care afectează negativ veniturile în dolari: în lei, creşterea anuală a veniturilor UPC a fost de 10,8% în trimestrul al doilea faţă de perioada similară a anului trecut”, conform oficialilor companiei de cablu. Într-un an leul a pierdut 20% în faţa dolarului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO