Business Hi-Tech

Vicepresedintele SUA le-a recomandat americanilor un site anti-Bush

08.10.2004, 00:00 11

In cursul unui dezbateri televizate din cadrul campaniei electorale americane, vicepresedintele SUA, Richard Cheney, le-a spus telespectatorilor ca pot verifica informatiile sale vizitand un site independent, insa a gresit adresa trimitand milioane de vizitatori unui site anti-Bush.
Din obisnuinta, sau poate dintr-o greseala de moment, Cheney le-a recomandat internautilor sa verifice site-ul www.factcheck.com, o pagina care a redirectionat automat vizitatori spre un site finantat de miliardarul George Soros, un adept al democratilor care il critica dur pe George W. Bush. Pagina pe care dorea Cheney sa o dea drept exemplu avea adresa similara, insa cu terminatia .org in loc de .com.
Astfel, la indemnul vicepresedintelui, milioane de potentiali alegatori au citit un amplu mesaj intitulat "de ce Bush nu trebuie reales", care citeaza erorile din guvernarea republicana. Pagina www.factchek.org, editata de Annenberg Public Policy Center, din cadrul Universitatii din Pennsylvania, nu are nici o legatura cu site-ul lui Soros si prezenta doar o analiza independenta a guvernarii Bush. In schimb, www.factcheck.com, este detinuta de o companie din Insulele Cayman, care castiga bani de pe urma vizitatorilor care gresesc adresele, vizitand astfel de site-uri cu nume similar unor mari portaluri. Intamplator, de data aceasta vizitatorii au fost redirectionati spre site-ul lui Soros. Acesta s-a declarat la fel de surprins ca toata lumea si a precizat ca nu stie de ce s-a intamplat acest lucru, neavand nici un cotact cu firma respectiva.
Conform statisticilor realizate de compania Name Administration Inc., care detine site-ul .com, la scurt timp dupa ce vicepresedintele american a rostit adresa cu pricina, 50.000 de oameni erau deja pe site. Numarul de vizitatori ai site-ului a crescut in prima ora de la mentionarea numelui de 250 de ori fata de ziua precedenta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO