Business Hi-Tech

Viitorul se anunta roz pentru consultantii de la Plaut AG

02.08.2001, 00:00 20



Grupul de consultanta in management Plaut AG a obtinut in primele sase luni ale anului venituri de 150,5 milioane de euro, cu 13,9% mai mult decat in aceiasi perioada a anului precedent cand cifra s-a ridicat la 132,2 milioane de euro, se arata intr-un comunicat al grupului.

Veniturile pe cel de-al doilea trimestru au fost de 75,5 milioane de euro, in concordanta cu estimarile analistilor. Cifra corespunde unei cresteri a veniturilor cu 9,3% comparativ cu trimestrul al doilea din 2000.

Portofoliul de proiecte neexecutate a crescut la aproximativ 90.000 zile de consultanta, ceea ce corespunde unei perioade mai mare de 5 luni.

In al doilea trimestru al acestui an castigurile nete exceptand impozitele, dividentele si amortizarile (EBITA) s-au imbunatatit cu 1,9 milioane de euro, dupa o pierdere in primul trimestru de 0,2 milioane de euro.

Pentru imbunatatirea performantelor operationale, Plaut a continuat o serie de initiative incepute in primul trimestru care au inclus masuri de reducere a costurilor prin inchiderea unor filiale nerentabile dar nu si prin restructurarea personalului. Au mai fost luate si masuri de sporire a productivitatii.

Conducerea Plaut estimeaza ca masurile luate vor conduce la o crestere a a profitului in a doua jumatate a anului.

Grupul activeaza si in Romania, filiala de aici fiind specializata in consultanta pentru solutii SAP/R3. Plaut AG s-a clasat recent printre primele companii de consultant din lume.

In topul, care a avut la baza cresterea cifrei de afaceri in anul financiar 2000, Plaut imparte locul 9 cu Boston Consulting Group si Buck Consultants.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO