Business Hi-Tech

Virusul MSBlast poate fi gasit si in versiune autohtona

03.09.2003, 00:00 15

Versiunea F a virusului informatic MSBlast care a infectat in ultimele saptamani sute de mii de calculatoare din intreaga lume este opera unui roman. Descoperirea au facut-o specialistii de la Softwin, compania care dezvolta si comercializeaza softul anti-virus Bit Defender.
Spre deosebire de "original", copia poate fi recunoscuta de utilizatorii de computere si de Internet prin faptul ca e-mail-urile care contin virusul au scrise la "Subiect" nu un mesaj in engleza la adresa sefului Microsoft, Bill Gates ci o fraza in romaneste. De aceasta data, tinta injuriilor nu este Gates ci un profesor de la Facultatea de Hidrotehnica din Iasi.
De asemenea, daca in versinile anterioare atacurile au fost indreptate catre site-ul Microsoft, de data aceasta serverul vizat este tuiasi.ro. Virusul deschide un site numit "Profesorofilia" care apartine mai mult casigur creatorului (care a modificat "sursa" virusului initial "MsBlast"). "De ce putem fi siguri ca este acelasi autor? Pentru ca un banner de pe sitecoincide cu numele fisierului executabil al virusului: enbiei.exe. Adresa site-ului respectiv este www.hidro.4t.com. Daca veti deschide acest site trebuie sa asteptati pana se termina "intro-ul" inainte de a putea naviga mai departe", explica specialistii Bit Defender.
In Statele Unite un tanar de 18 ani din Minnesotta a fost arestat si considerat suspect de raspandirea virusului MSBlast pe Internet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24