Business Hi-Tech

Vodafone: 3G are succes, dublam dividendele

17.11.2004, 00:00 16

Grupul britanic de telefonie mobila Vodafone a dublat valoarea dividendelor destinate actionarilor, ca urmare a ?lansarii de succes" a serviciilor de telefonie de generatia a treia (3G), informeaza presa internationala.
Dividendele au acum valoarea de 1,91 pence, ceea ce reprezinta nivelul maxim asteptat de analisti. Vodafone anticipase totusi aceasta evolutie, previziunea proprie a companiei indicand anterior aceeasi valoare, comenteaza BBC.
Vodafone a lansat saptamana trecuta in Marea Britanie propriul serviciu de telefonie mobila 3G, in oferta fiind incluse video-convorbiri, melodii si jocuri ce pot fi descarcate de pe Internet, la viteza de transfer mai mare decat anterior. In Marea Britanie, Vodafone si compania rivala 3, operata de concernul Hutchison Whampoa din Hong Kong, sunt deocamdata singurii jucatori de pe piata de telefonie 3G. Totusi, Orange si T-Mobile se pregatesc sa lanseze propriile oferte 3G inainte de Craciun, scrie presa internationala.
Vodafone a anuntat de asemenea ca va accelera planul de rascumparare a propriilor actiuni, marind investitia de la 3 miliarde de lire sterline la 4 miliarde, aceasta miscare fiind posibila datorita rezultatelor financiare peste asteptari obtinute in ultimele sase luni.
Cu toate acestea, profitul companiei a scazut cu 6% in trimestrul incheiat la 30 septembrie, ajungand la nivelul de 12 miliarde de dolari. Explicatia scaderii sta in costurile mari pe care Vodafone le are cu divizia sa de telefonie fixa din Japonia, scrie BBC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO