Business Hi-Tech

Vodafone a ajuns la o retea de 146 de magazine proprii

19.12.2007, 17:47 24

Operatorul de telefonie mobila Vodafone Romania a deschis inca un magazin in Bucuresti, operatorul ajungand sa detina astfel o retea de 146 de magazine proprii, care rivalizeaza cu cele detinute de cei mai mari retaileri GSM de pe piata locala.
Germanos si Euro-GSM, cei mai mari jucatori de pe retailul local GSM, au 120, respectiv peste 170 de magazine.
Pe de alta parte, Vodafone este singurul operator de telefonie mobila de pe piata locala care nu lucreaza cu o mare retea de retail GSM. Orange lucreaza, spre exemplu, cu Euro-GSM, in timp ce Cosmote este proprietarul Germanos. De altfel, Vodafone si-a majorat de aproape trei ori intr-un singur an reteaua de magazine, inclusiv printr-o achizitie.
In ultimele 6 luni, Vodafone a deschis 4 noi magazine in Bucuresti, operatorul detinand 20 de unitati comerciale in Capitala.
Vodafone Romania, divizie a operatorului britanic Vodafone Group Plc., avea 8,579 milioane de clienti la 30 septembrie 2007. Vodafone a inregistrat in primul semestru fiscal al acestui an (aprilie - septembrie) venituri totale de 813 mil. $ (597 mil. euro), in crestere cu 24% fata de aceeasi perioada din 2006.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO