Business Hi-Tech

Vodafone se retrage din China pentru 6,5 miliarde de dolari

Autor: Magraon Andreea

08.09.2010, 23:49 18

Vodafone, cel mai mare grup de telefonie mobilă din lume, şi-avândut participaţia de 3,2% pe care o deţine în cadrul ChinaMobile, pentru 6,5 miliarde de dolari, cea mai mare dezinvestire decând Vittorio Colao a fost numit CEO al companiei în 2008,relatează Bloomberg.

Aproape 70% din sumă va fi returnată acţionarilor prin achiziţia deacţiuni, iar restul va fi folosit pentru plata datoriilor. Vodafonedeţine 45% din operatorul american Verizon şi încă 44 de procentedin acţiunile celui francez SFR. Presa a relatat luna trecută căgrupul de telefonie mobilă s-ar putea retrage din China, dar şi dinPolonia şi Franţa pentru a-şi mulţumi investitorii, care - dupăexpansiunea internaţională puternică a grupului din ultimii ani -vor să vadă o gestiune mai bună a activelor companiei. GrupulVodafone a intrat în România în anul 2005 prin achiziţia Connex şieste în prezent numărul doi pe piaţa de telefonie mobilă, cuafaceri de 929 de milioane de euro în 2009 şi aproape 10 milioanede clienţi la finele lunii iunie 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24