Business Hi-Tech

Wallon prefera Windows Media Player

14.05.2004, 00:00 13

Ca si cum nu ar fi fost de ajuns pagubele create in urma raspandirii pe Internet a virusului Sasser, un alt "vierme" incearca sa-si faca loc acum printre e-mail-uri. Numele lui: Wallon.
Abia descoperit de catre firmele producatoare de software antivirus, Wallon actioneaza diferit de ceilalti "viermi" care se raspandesc in principal prin intermediul postei electronice, informeaza ZDNet.com. Nu se autoexpediaza sub forma unui atasament la e-mail ci incearca sa pacaleasca utilizatorii de computere deghizandu-se in link.
De obicei, cand un utilizator neavizat deschide atasamentul care contine virusul, calculatorul se infecteaza iar "viermele" se autotransmite catre toate adresele aflate in Outlook si deschide, de cele mai multe ori, o portita prin care hackerii pot actiona asupra sistemului cazut victima.
In cazul lui Wallon, utilizatorul primeste un e-mail in care se gaseste un link catre o adresa web. La acea adresa se afla virusul. "Daca apesi pe link descarci virusul", spune Maikel Albrecht, product manager la F-Secure, companie finlandeza producatoare de software de securitate.
O data calculatorul infectat, Wallon sta cuminte pana cand utilizatorul incearca sa deschida un fisier multimedia (de tip MP3 sau unul clip video). Daca sistemul foloseste Windows Media Player pentru a rula respectivul fisier, virusul se activeaza si va incerca sa trimita e-mail-uri cu link-ul buclucas catre adresele aflate in PC-ul infectat. iuliana.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO