Business Hi-Tech

Wizrom cauta sa-si mentina rata de crestere

15.02.2008, 21:43 14

Producatorul de solutii informatice pentru afaceri Wizrom Software anticipeaza pentru 2008 atingerea unei cifre de afaceri de 10 milioane de dolari (7,3 mil. euro), cu aproximativ 33% mai mult fata de anul precedent, au anuntat oficialii companiei.
Afacerile Wizrom au crescut in 2007 cu 36%, la 7,5 mil. $ (5,48 mil. euro).
O sursa importanta a mentinerii tendintei de crestere a veniturilor au constituit-o cei peste 350 de clienti atrasi anul trecut, Wizrom avand la finele lui 2007 un portofoliu de circa 2.800 de clienti activi, conform datelor prezentate de companie.
Peste 50% din cifra de afaceri a provenit din vanzarile sistemului financiar contabil Wizcount si a aplicatiei ERP Wizpro. De asemenea, sistemul Panorama Business Intelligence, dedicat analizelor si rapoartelor manageriale, a crescut, cumuland vanzari de peste 400.000 de dolari (293.000).
"De cativa ani, firmele dispun deja de sistem de control al fluxurilor informationale, ceea ce a condus la aparitia unor nevoi pentru solutiile de tip Business Intelligence", a declarat Zemy Apfelbaum, managing director al companiei.
Potrivit lui, Wizrom se va concentra in 2008 pe dezvoltarea departamentului Enterprise, a carui activitate este dedicata furnizarii de solutii si servicii pentru agentii economici de dimensiuni mari.
"Estimam pentru 2008 o continuare a trendului ascendent pentru solutiile si serviciile IT in Romania. Firmele se dezvolta si cauta solutii care sa le eficientizeze si sa le optimizeze procesele de business", a precizat Apfelbaum.
"Vrem sa insistam in 2008 pe sisteme de optimizare (logistica), segment care va cunoaste un ritm ridicat de crestere, in paralel cu cererea pentru solutiile Business Intelligence", a conchis Apfelbaum.
Wizrom Software este controlata de One1 Software Technologies, una din cele mai importante companii de software din Israel, care a achizitionat 50% din actiunile companiei in iulie 2007.
Anul trecut, oficialii Wizrom si-au anuntat intentiile de listare a companiei pe piata de capital pana in 2010, pentru atragerea de fonduri suplimentare. Apfelbaum spune ca listarea ar putea avea loc in contextul unui volum ridicat al afacerilor Wizrom si al unei piete mature.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO