Business Hi-Tech

Yahoo ataca piata de cautare pe hard-disc

12.01.2005, 00:00 12

Urmand moda lansata de Google si urmata recent de Microsoft, Yahoo a lansat la randul sau o aplicatie care permite utilziatorilor sa efectueze cautari rapide pe hard-discul computerului propriu.
Botezata Yahoo Desktop Search, aplicatia este deocamdata in perioada de testare si poate fi descarcata gratuit de pe site-ul companiei. Programule ste realizat cu ajutorul tehnologiei un companii specializate, X1 Technologies, pe care Yahoo plateste bani seriosi. Pe de alta parte insa, cel mai popular portal de pe Internet nu putea risca sa piarda lupta cu principalii sai rivali, Google si portalul MSN al Microsoft.
Oficialii Yahoo au anuntat ca aplicatia va fi imbunatatita "din mers" si va permite cautarea in paginile portalului, in contul de e-mail gratis de la Yahoo si in celelalte servicii oferite de companie (de exemplu: galeria de poze). Prima versiune a aplicatiei permite indexarea a aproximativ 250 de tipuri de fisiere de pe hard-disc, in special documente, aplicatii, fotografii sau clipuri video. De asemenea permite cautarea in mesajele e-mail stocate pe disc. Utilizatorii pot chiar sa raspunda unui mesaj e-mail regasit cu ajutorul cautarii, doar cu un singur click, fara a mai deschide alte aplicatii. spre deosebire de Google, la Yahoo rezultatele cautarii pe hard-disc sunt prezentate separat de cele din motorul de cautare online.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels