Business Hi-Tech

Zece companii din România şi Bulgaria se vor lupta pentru finanţare anul acesta la Venture Connect. Angel investors abia aşteaptă să găsească o idee de afaceri de milioane

La ediţia Venture Connect din noiembrie anul trecut, 11 antreprenori au cerut finanţări de aproape 6 milioane de euro. Foto: Alexandru Hojda

Autor: Ioana Nita

23.06.2014, 20:06 1452

Cele 10 companii au fost alese dintre 45 de proiecte depuse de către antreprenori din România, dar şi din regiune.  „După patru ani de la lansarea Venture­ Connect, numărul proiectelor depuse a crescut cu aproximativ 20-30% în fiecare an, ajungând acum la câteva zeci de proiecte eligibile pentru fiecare sesiune în parte“, a precizat Ana Maria Andronic, co-fondator Venture Connect. 

Prima parte a Venture Connect din această vară va fi alocată pentru companiile mature, care au nevoie de o infuzie de capital mai substanţială, iar în cea de-a doua parte vor fi prezentate proiectele companiilor early-stage care caută o investiţie seed.

În cadrul primei sesiuni vor participa patru companii - White Image (agenţie full-service specializată în e-mail ma­rketing), Smart Bill (soluţie de facturare), Share Dimension (dezvoltator de aplicaţii de business) şi Mondo Taxi (aplicaţie pentru comenzi de taxi), care au ajuns acum în faza de maturitate, având deja un portofoliu vast de clienţi şi experienţă internaţională.

La a doua sesiune de prezentări vor par­ticipa şi şase start-up-uri – Lokko (aplicaţie de curierat pentru sistemele An­droid şi iOS), Fitter (aplicaţie mobilă pentru clienţii cluburilor de fitness), Poketo (development board care facilitează realizarea şi dezvoltarea de produse interconectate, fără a folosi componente fizice), Rewordly (platformă de intellectual tracking), Clep­sisoft (furnizor de servicii de testare a securităţii informatice) şi Clubbing Tribe (aplicaţie mobilă pentru gă­si­rea petrecerilor în funcţie de tipul de muzică preferat), care au nevoie de o investiţii pentru a putea dezvolta proiectele demarate.

 

Prima sesiune de prezentări - firme mature:

White Image - agenţie full-service specializată în e-mail marketing, lansată în 2003, care ajută companiile din diferite domenii să creeze mesaje relevante prin e-mail şi sms, oferindu-le tool-uri şi tactici de data analytics şi marketing automation.

Smart Bill - soluţie de facturare lansată în 2007, prin intermediul căreia se emit peste 200.000 de documente lunar şi se facturează peste 1 miliard de euro anual.

Share Dimension - companie înfiinţată în 2005, specializează în dezvoltarea aplicaţiilor business. La Venture Connect participă cu proiectul Cinema Scheduler, aplicaţie care ajută la realizarea programelor zilnice şi săptămânale de cinema.

Mondo Taxi - aplicaţie gratuită pentru smartphone (iOS şi Android) prin intermediul căreia utilizatorii pot comanda un taxi licenţiat sau o maşină cu şofer licenţiat în oraşele: Riyadh (Arabia Saudită), Melbourne şi Sidney (Australia) şi Stockholm (Suedia).
 

A doua sesiune - companii early-stage:

Lokko - aplicaţie mobilă de curierat care asigură livrarea în ziua efectuării comenzii, eliminând o serie de costuri indirecte. Lokko oferă în timp real harta de urmărire, dovada livrării cu semnături şi imagini şi un sistem de rating pentru a oferi cea mai bună evaluare a serviciului. 

Fitter - soluţie pentru cluburile de fitness care vor să le ofere membrilor îndrumare digitală de specialitate în domeniu, flexibilitate şi mobilitate. Fittter este un produs SaaS (software as a service), prin intermediul căruia cluburile de fitness au acces la aplicaţia mobilă (iOS şi Android) şi la o interfaţă de tip web personalizată, care reprezintă singurul punct de unde gestionează conturile, relaţiile şi interacţiunea cu clienţii.

Poketo este un development board care facilitează realizarea şi dezvoltarea de produse interconectate, fără a folosi componente fizice precum senzori, butoane sau leduri. Pocketo vine cu o aplicaţie mobilă care simulează toate componentele necesare şi care oferă posibilitatea de a folosi toţi senzorii care se regăsesc într-un smartphone. Apoi, când totul este gata se pot adăuga componentele fizice fără să fie nevoie de ajustări în codul scris. Pocketo este un development board care poate fi controlat prin bluetooth şi wifi.

Rewordly - platformă de intellectual tracking, care le permite utilizatorilor să îşi transforme toată prezenţa lor socială într-o publicaţie centralizată pe care o pot ulterior şi monetiza. Atât pentru utilizatori, cât şi pentru echipe, Rewordly este o soluţie de knowledge management.

Clepsisoft - furnizor de servicii de testare a securităţii informatice, denumit Penetration Testing (PenTesting) pentru companii în primă fază. Serviciul de PenTesting constă în testarea unei infrastructuri informatice (servere, programe software, baze de date, politici de acces, politici de securitate, evidenţiere vulnerabilităţi) din perspectiva unui atacator (aşa-numit „hacker”).

Clubbing Tribe - aplicaţie mobilă (iOS şi Android) care le permite utilizatorilor să găsească petreceri şi locuri din lume doar pe baza stilului de muzică ales din telefonul personal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO